Spørgsmål:
Hvad ville du ønske, du havde vidst, før du startede med Microcontrollers?
NeedTungsten
2009-11-16 01:05:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Når du arbejder med AVR-mikrocontrollere eller Arduinos, hvad er det, hvis du havde vidst før, ville have sparet dig meget tid eller frustration?

Hvorfor er dette her nu spurgte jeg. udseende. Ah, Kortuk har spillet med sine tags. Mange tak :-).
@RussellMcMahon, Jeg støder tilfældige beskeder for at holde folk på tæerne. Jeg sendte en kommentar til stackoverløb, og dette var det bedst bedømte arduino-spørgsmål. Jeg ville ændre det fra et CW-diskussionsspørgsmål fra længe siden.
@Kortuk - (1) Jeg håber du kan lide mit svar :-). (2) Jeg synes det er sjovt, at det blev placeret i dette område effektivt ved bevidst handling og derefter straks lukket - med arrangøren som en af ​​lukkerne :-). (3) Det faktum, at det var det bedst bedømte Arduino-spørgsmål, siger noget om, hvad folk vil høre. og antyder måske, at vi ikke adresserer dette godt nok. (4) FWIW, en begynder, der arbejder igennem og giver mening om de mange uddrag, som jeg har rejst, ville forbedre deres vidensbase og undersanding af den virkelige verden meget. Farlige ting !.
Mit svar var næsten 100% "specifik ekspertise" omend i opsummeret form. Udvid det hele, og du vil have en bog.
@RussellMcMahon, Det var ikke et top arduino spørgsmål, det var bare et meget gammelt spørgsmål, der havde et arduino tag. Jeg stødte det med en redigering efter min standardmetode til at undgå handling uden fællesskabsflag og derefter, fordi den blev bumpet, modtog flag. Vi har ofte ikke handlet med mange af de gamle spørgsmål, før nogen markerer den eller bringer dem frem som bevis på, hvorfor et andet dårligt spørgsmål skal forblive. Jeg kan låse det i stedet, hvilket måske er et bedre valg.
Sytten svar:
bpijls
2009-11-16 04:13:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

For mig er det omvendt: Jeg ville ønske jeg vidste om Arduinos og AVR'er, før de forsøgte at lære mig elektronik i gymnasiet. At lære Ohms-lov uden nogensinde at have set eller brugt en faktisk modstand var ikke en smuk øvelse. Dengang ville det være ideelt at have en Arduino til at lege med.

På grund af dette vil jeg gerne have lært mere om grundlæggende elektronik. Enkle spørgsmål som: hvorfor skal jeg bekymre mig om strøm? (fordi ting sprænger, hvis du ikke gør det) Hvorfor skal jeg bekymre mig om modstande? (samme her og andre ting) Hvorfor skulle jeg være interesseret i hætter? (alle mulige årsager)

At have evnen til at lege med mikrober (og stege dem i processen) har trukket mig de fleste af disse ting, men jeg ville ønske, jeg havde lært dem hurtigere. (Klassisk kylling- og ægproblem antager jeg)

Meget godt formuleret, jeg har set mange mange studerende, der taler flydende med deres teori om, hvordan en diode fungerer, men som ikke kan identificere en fra en masse komponenter
Wow ... de prøver at lære dig grundlæggende elektronik uden at lade dig lege med modstande og kondensatorer? Brugte de i det mindste vandanalogien?
De lod os sandsynligvis lege med elektroniske dele, men ikke med dem, du køber, men med de specielle "uddannelsesmæssige" versioner. Jeg husker, at jeg arbejdede med et pædagogisk "binær logik" -tavle. Alle komponenter var kun synlige som symboler med stik til patchkabler. Uddannelsesværdien af ​​det var ikke mere end en computersimulering. Det ville have været sjovt at have været i stand til at lege med ægte komponenter og i det mindste få ideen om, at alle de ting, du lærte, havde en rigtig anvendelse et eller andet sted. Og at komponenterne er ret billige og let tilgængelige i stedet for "specielle og dyre".
Kortuk
2009-11-16 16:23:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg ville ønske, at jeg havde vidst, at hver matematik, jeg nogensinde ville tage, jeg ville bruge igen og mere end én gang, og jeg ville helt sikkert ønske, at jeg havde været opmærksom på lidt mere.

Jeg ville ønske jeg havde mange hænder på erfaring med programmering og brug af FPGA'er. De er den nye bølge af indbygget systemudvikling, og jeg har kun grundlæggende klasseerfaring med dem.

Jeg ville ønske, at jeg var blevet lært, hvordan man bruger alle modulerne i Microcontrollers i klasser, før min chef forventede, at jeg skulle bruge dem alle.

Jeg ville helt sikkert ønske, at mit universitets elektrotekniske afdeling startede designklasser inden senioråret.

+1 til "designklasser før seniorår" - i eftertid ville et projekt hvert år ikke have været en dårlig ting.
ja, det ville have gjort mig vidundere. Jeg lærte mere i et projekt, så gjorde jeg det med en hvilken som helst anden klasse.
Jeg finder ud af, at matematik og andre 'problemer', der ligger uden for mig, nu er forståelige eller gennemførlige eller endda lette. Dette er opmuntrende, når så meget andet i mekanismen ser ud til at være nedværdigende :-).
Len Holgate
2009-11-16 17:55:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg ville ønske, jeg havde vidst, hvor sjovt det var :) Hvis jeg havde, ville jeg begynde at lege med disse ting meget hurtigere!

Bitshuffler
2009-11-26 11:47:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg ville ønske, at jeg havde en klarere forståelse af Fuse bits. Jeg tilbragte halvdelen af ​​min tid tidligt bange for, at jeg havde muret min mega32. Åh og ditto med hensyn til seriel IO.

Som en person, der i øjeblikket bruger halvdelen af ​​sin tid bange for at mure sin mega32, ville jeg sætte pris på det, hvis du kunne uddybe dette. : P
russ_hensel
2009-11-18 07:36:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg tænker på loop som arduinos understation for main i C. Så jeg erklærede nogle variabler øverst i loop. Dårlig idé, de bliver initialiseret igen hver gang rundt om løkken. I stedet erklær som globaler før enhver subrutine. Ikke noget stort, men det tog et par minutter at finde ud af, hvad der skete.

edebill
2010-04-29 00:37:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg ville ønske, at jeg havde vidst, hvor nyttigt en bordskrue og et rigtig godt loddejern ville være. Min Panavise Jr og Aoyue loddestation koster < $ 100 sammen, men de har betalt det tilbage mange gange ved at gøre det meget mere behageligt at bygge ting.

Du har ikke absolut brug for dem, men de er meget meget bedre end at hjælpe hænder og $ 15 billige loddejern.

Nikolaus Gradwohl
2009-11-24 10:32:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg ville ønske, at jeg havde arduinos og "få ting til at tale", da jeg var barn. Jeg ville have automatiseret alt!

Sketchy Fletchy
2009-11-17 10:14:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg er sammen med Kortuk. Jeg ville ønske, at vi var startet med enkle designklasser inden sidste år på universitetet, men specifikt ville jeg ønske, at vi havde fået et Arduino-kort i mine klasser! baseret på en gammel Motorola-chip, alt programmeret i samler via en overvågningsapplikation. Smerter i røven!

Selvfølgelig ser jeg op på kursusindholdet til digitalt design nu, og de bruger alle Atmel AVR-chips. sug

Jeg ville også ønske, at jeg havde mere tid til at rode med dem, for det er den bedste måde at lære på!

Ja, vi gjorde det samme Motorola-arbejde. Der er et stort skift mod ACVR inde i tinker / uddannelsesmiljøet på mange skoler, men jeg synes, PIC'erne fra Microchip er et bedre startprodukt personligt. Jeg tror, ​​de har en bredere vifte af applikationer, men jeg vil indrømme i apps med lav effekt bruger jeg MSP430'er oprettet af TI.
Til vores tredjeårsgruppeprojekt byggede vi en trådløs elektrokardiogramrigg baseret på en PIC-chip til dataindsamling og RS-232-rapportering til en computer, der kører værtsapplikationen. Den, vi brugte, var en dejlig lille enhed (kan ikke huske spec nu, det har været et stykke tid) og gav mig virkelig en ordentlig forståelse for Micros i små, komplekse logiske enheder. : D
Det lyder som et godt projekt til senior design. Jeg gør mig klar til at ændre, hvordan min skole underviser i PIC. Jeg har nogle professionelle udviklingsforum og vil lære studerende, hvordan man håndterer flere grænseflader.
J. Polfer
2009-12-02 00:51:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

CAN-buskommunikationsskemaet og CANOpen.

Har du gode links?
@Johan - Fra mit svar kan du fortælle, at jeg ikke ved meget om det. På arbejdet har vi en bog om CANOpen, som vi bruger fra http://www.canopenbook.com/. Wikipedia-siderne ser ikke så dårlige ud. Hvis du primært skriver software på højere niveau, er det vigtige at indse, at en meddelelse har et 11-bit ID og et 8-bytes datasegment. Jeg arbejder på et CANOpen-projekt i de kommende dage / måneder, måske kan jeg give flere links senere.
Jeg arbejder faktisk langsomt på et projekt med midlerne til at lære dette .... dette ville være meget nyttigt (især bilprojekter)
Ponkadoodle
2010-06-26 07:19:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg ville ønske, at jeg ville have vidst, at jeg kunne få gratis prøver fra mange onlinebutikker. Derefter ville jeg ikke have været tvunget til at vælge hvilket projekt jeg skulle komme i gang på baggrund af omkostninger. Og jeg ville ikke have været bange for at købe komponenter, som jeg ikke var 100% sikker på, at jeg kunne komme i gang med.

Hvilke ting kan du få gratis prøver af? Er der eksempler på dele, du har fra bestemte butikker?
@Grey: Nå, jeg har lige fået en gratis 2X40 tegn LCD fra Purdy Electronics. Jeg opdagede for nylig hele denne prøve. Her er et sted, der viser en hel række leverandører, der har eksempler på programmer: http://www.instructables.com/id/Free_Electronic_Samples/
thisismyrobot
2009-11-16 04:12:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har brugt Arduino en smule, og jeg ville ønske, jeg havde vidst, hvor vanskelig seriel IO var på vilkårlige ben. Til sidst slog jeg mig ned på et tredjepartsbibliotek, men det tog uger at komme til dette punkt, og selv da var det ikke solidt pålideligt.

ajs410
2010-04-29 03:12:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En ting, jeg ville ønske jeg vidste bedre, er analog kredsløbsteori. 1s og 0s er nemme ... hook pin 1 af enhed A til pin 2 af enhed B.

Et andet ordens båndpas Butterworth multiple-feedback filter ... ikke så meget. Og så er du nødt til at bekymre dig om op-forstærkerens egenskaber, som om den kapacitive belastning på udgangen kombineret med udgangsimpedansen til op-forstærkeren skaber en pol, der får udgangen til at svinge.

Eller Lad os sige, at du vil sende et lydsignal til hovedtelefonerne. Du skal omhyggeligt vælge en DC-blokerende hætte, da den kombineres med hovedtelefonernes impedans for at danne et enkeltpolet lavpasfilter. Vælg den forkerte hætte, så kastrer du basfrekvenserne.

Jay Atkinson
2010-04-28 18:36:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Svarende til det accepterede svar, ville jeg ønske, jeg havde vidst om Arduinos før. Der var nogle mønstre, jeg kiggede på i huset. Jeg har ikke noget problem med at designe mine egne kort med uC'er, men jeg ville bare ikke betale for printkortomkostningerne på det tidspunkt og derefter montere SMT-chips. Så disse projekter faldt forresten. Nu da jeg kender Arduino og alle skjoldene til det, overvejer jeg dem dog igen.

Russell McMahon
2012-01-19 13:06:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dette svar afviger langt fra det strenge spørgsmål, men er i tråd med de fleste andre svar - og skal være sjovt og nyttigt:

RS232 er på hovedet

Det meste af alt hvad du vil har problemer med, vil være forårsaget af "randbetingelser" - ting, der sker, når tingene går i gang eller begynder at stoppe.

Initialiser altid dine variabler. ALTID.
Og dine afbrydelsesvektorer.

Lille endian.
Stor endian.
Høj / lav byte først.
Venstrejuster N-bits.

Flag, der er tilbage, er stadig indstillet, når arbejdet er udført (f.eks. IRQ-flag).

Stak overf
ck underflow.

RTS versus RTI

Watchdog hvad?

Enkel afbrydelsesdrevet timer i realtid, robin-planlægning, der ligner en fuld RTOS, men kan forstås og skrives, mens du går. Trivial og fantastisk.

Microcontroller pin-specifikationer - Vout / Iout-forhold. Vin grænser. Holdestifter nær midtskinnen.

Definer altid alle pin-tilstande under alle forhold.

Termisk modstand.

Lad ALDRIG en kropsdiode udføre (eller måske skaffe et par uA, hvis du virkelig skal), at dit liv skal være langt på landets overflade - selv når de store sataner kommer og fortæller dig, at det vil være i orden, og at du sikkert kan bruge dem til indspænding.

Absolutte parametre og driftsparametre i datablade betyder helt forskellige ting, som ALDRIG skal bruges om hverandre (eller ved mindst ikke førstnævnte for sidstnævnte) at dine dage kan være lange ... osv.

V = I x R. V sker ikke, hvis jeg ikke sker, så drage konklusioner om V uden jeg er meningsløs eller værre.

Hex Schmitt invertere !!!! Guds gave til DIY digital OG analog elektronik. (74xx14, CD40106, ...).

CMOS-logik !!!

Område for Opamp-almindelige tilstand.

Opamp-outputhøjde - høj og lav.

Spændingsregulator frafald - OVERSTÅENDE Vout min.

Spændingsregulator Iput min når det er relevant.

Bly-syre-batterisulfatering. Lad det ikke !!!

LiIon-batteriernes fuldstændige magi på trods af deres ulemper.

De helt ubehagelige chikanerier af NimH-batterier på trods af deres pænhed.

LSD NimH (nej, ikke lysergisk ...)

Justerbar strømgrænse justerbar spændingsforsyning til prototypens levetid vedligeholdelse.

MOSFETS !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Yee ha

Lav Vgsth MOFETS og digital elektronik og store belastninger. Yee Ha.

MOSFET, drivere til 2-jellybean-transistor gate.
Hvorfor har du brug for en gate driver.

Tantal kondensatorer dør dør dør !!! (og det gør de)

Indgangslækstrøm. Hvad er det?
Indtast hvad?

Nøjagtighed / opløsning / linearitet / monotonicitet / ...

Isokron.
Asynkron?
Nej, isokron.

Asynkron. 1 bit 2 bit 1,5 bit mere.
LSB først !. Først? JA! Startbit, stopbit, paritetsbit, tvunget paritet, ingen paritet, ved du, om paritet er aktiveret?
Bit-sampling - midt i bit, prøver pr. Bit.
Nøjagtighed med RC - absolut fejl pr. Ende, delt drift (temperatur), resonator, krystal internt ur - gammelt og nyt.
Altid mere !!!

Krystaller knuses på høj g. / Eller bare spring og spring.
Eller knus.

Smeltelim mislykkes. Altid. Altid ? Altid ! Uger til måneder til måske måske år.
Syrehærdende silikongummi er et nej nej nej nej.
Termisk eller elektrisk ledende epoxy er fyldt med X - du kan også fylde den.

Silikongummi og kornblomst siger 50-50 at starte. Prøv det, du kan godt lide det.

Opvarmning af en stor pottel af glasfiberharpiks på en kold morgen kan få det til at gå hurtigere, men SÅ hurtigt ??? !!!!

Tinnhår.

Hvis de siger ROHS, vil deres magiske maskine få øje på din manglende overholdelse med det samme.

Lær til lodning. Nå.
Bemærk, at lodbarhed kan variere meget meget.
Dårligt lodde er spild af kalorier og ikke værd at dele dit liv med.
Rengør / slib ALTID et blankt bord, der har siddet et stykke tid før lodning. - sparet tid og stress kan være monumental.
Lær at IKKE fange faldende loddejern.
Lær at sparke faldende loddejern, mens du tager fat i deres ledninger, hvis de har en.
Lær ikke at droppe loddejern.

Nd2Fe14B magneter er sjovt MEN -
De kan gøre dig meget seriøs skade.
En god kan tage en tegnebog med magnetkort ud på en enkelt bundet. De knuser let og går i stykker.
De amerikanske processer er markant ringere i feltstyrke end de japanske processer.
Giv op til ca. 0,5 Tesla på tværs af en luftspalte på ca. halvt materialetykkelse.
Magnetfelt falder som omvendt FIRKANT af afstanden fra den ene pol, men to poler er altid involveret, så det ligner 1 / d ^ 3 i en afstand.

Meget mere ... :-)

Connor Wolf
2010-08-05 15:46:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Alt.

(Ja, det er urealistisk)

(Også bedre).

XTL
2010-06-26 03:57:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg ville ønske, at jeg havde vidst, hvor let det er at lave en BSD-programmør og komme i gang. Det ville have sparet meget tid på værktøjsjagt. Selvfølgelig ville jeg også ønske, at jeg ville have haft Bus Pirate før :)

Og jeg ville stadig ønske, at jeg vidste, hvor jeg kunne få flere chips billigt ( inklusive levering ).

Rocketmagnet
2010-08-03 21:40:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvad jeg ville ønske, mange af mine praktikanter vidste, er, hvor vanskelig og demoraliserende elektronik kan være. Jeg ser, at mange ikke-ingeniørstyper forsøger at tilføje nogle blinkende lys og sensorer til et modeprojekt eller noget, uden at indse, at de er på vej mod et debugging-mareridt.

Hvis jeg skulle skrive en bog om elektronik , Ville jeg gøre mit bedste for at skræmme folk væk i kapitel 1. Enhver, der var tilbage, ville sandsynligvis være i stand til at fejle fejlretning.

Jeg er ganske uenig i dette. Elektronik er ikke mere demoraliserende end at lære at strikke eller at spille et musikinstrument. Hvis du vil have noget tilpasset og ikke har tålmodighed og tankegang til at LÆRE i stedet for at anvende en cookie-cutter-løsning, så ja, du er i en lidt uhøflig opvågnen. Gå over til SparkFun og tag nogle blitzmoduler, hvis det er alt hvad du behøver, men vær forberedt på at holde dig inden for grænserne for, hvad de giver. Du kan ikke have begge dele. :-) Det er som om jeg fortæller mine børn ... de fleste ting, der er værd at lære, vil tage praksis og tålmodighed til at mestre.
Nej, elektronik er helt anderledes end strikning. Begge disse emner er svære, fordi de kræver øvelse for at blive gode til, men en uldet jumper holder aldrig mystisk op med at arbejde, når du vinker din hånd i nærheden af ​​den. Elektronik har en hel 'anden arena af' sjov ', der venter på dig, selvom du er meget erfaren. Jeg har været i branchen i 17 år, og ting bider mig stadig.
Jeg har en vis sympati med det første afsnit, som hobbyist har jeg ikke råd til kvalitetskomponenterne og testudstyret, der får nogle af mine mange hovedpine til at forsvinde. Men andet afsnit er bare forkert
Prøv at hjælpe en flok modestuderende med et elektronikprojekt en dag. Så kan du se.
Elektronik er let, hvis du er parat til at arbejde på det trin for trin. Let, hvis du er parat til at anvende logik for at finde ud af, hvordan tingene er, og ikke i stedet prøve at ønske dem at blive, som du vil. Fejlretning er let. Virkelig. Du trækker bare alle iwngs ben, kropsdele osv af, og genopbygger derefter den udyrede bit for bit og se hvad der sker. Hårdt sker kun, når det er en uadskillelig helhed - f.eks. En højspændings-smps med feedback, hvor alle skal flyve på én gang for at nogen kan flyve overhovedet. At lave en jerseyblitz eller bip kræver normalt ikke sådan lukket loopery. Opdel det trin for trin, og alt er godt.


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 2.0-licens, den distribueres under.
Loading...