Spørgsmål:
Datalogning af dampanlæg
Harley Mackenzie
2009-11-27 09:02:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg forsøgte at designe en dataloggingsapplikation ved hjælp af noget som et www.ruggedcircuits.com gator + -kort med en slags robust zigbee-modul til hovedsagelig måling af damptryk (til 110 bar) og temperatur (til 380 C).

Selvfølgelig er dette et udviklingsprojekt med begrænset finansiering, så jeg prøver at designe et lavt R & D-system snarere end et stort jernindustrielt kontrolsystem som dette trin.

Er der nogen der ved hvor for at få eller have forslag til:

  1. Et robust zigbee-modul svarende til det robuste kredsløb Gator + board tilgang?
  2. Gode bombesikre kabinetter til tilslutning af sensorer, der ville rumme kortet, zigbee-modul og strømforsyning?
  3. Tryk- og temperaturfølere til at klare denne slags miljø?

Jeg ved, at der er virkelig dyre sensorer til anlæg, men de sandsynligvis ikke er i budgettet, da vi har brug for mange af dem.

Eventuelle ideer eller kundeemner vil blive værdsat.

Harley

Fire svar:
John D
2009-11-27 14:38:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Som en damptekniker i klasse 1 håber jeg, at du er godt erfaren og højtuddannet med damp, inden du starter dette projekt. Ved 110 bar har du næsten 1300 kJ / kg energi. På det tidspunkt, hvor du kan generere så meget energi, skal dine kedler have mindst 25k lbs / hr kapacitet. På dette energiniveau, hvis noget går endda lidt galt, ville chancerne for at dræbe alle indeholdt i en bygning på 75.000 kubikfod være 100 procent. Den tid det ville tage at øge rumtemperaturen i dette rum til over 125 grader C ville være mindre end 0,15 sekund. Jeg ved, at hvis jeg forsøgte denne form for prototype arbejde her i Seattle, ville byen lukke mig ned. For ikke at nævne den virkning det ville have på dit forsikringsselskab. Se til Burnham Boilers, Cleaver Brooks eller Cannon Boiler arbejder for support.

Faktisk gør vi det, men jeg er enig i, at mit oprindelige indlæg lyder lidt amatørmæssigt. Jeg er en maskiningeniør, der hovedsagelig arbejder i energibranchen (dog i IT i disse dage), og min dampingeniørkollega er MEGET erfaren og ved, hvad han laver. Kan ikke sige for meget i øjeblikket (NDA'er). Det er dog F & U-datamåling og -overvågning, som vi forsøger at gøre så omkostningseffektivt som muligt. Brug af trådløs er også, fordi vi ikke ønsker at være for tæt i F & U-fasen.
John D
2009-11-28 03:05:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvorfor ikke bare bruge temperatur? Hvis du har at gøre med mættet damp, er det meget mere sikkert. Da du er tæt på mætningspunktet, skal du let kunne konvertere forskellen. Selvom du har en masse overophedning i systemet, der let kan trækkes fra. Hver sensor har muligvis sin egen forskydningstemperatur på grund af varmetab, men når den er kalibreret, skal du være i stand til at bestemme brug, tab eller anden nyttig info uden fare for at komme ind i trykstrømmen. Rem på termoelementer er langt sikrere end at fastgøre på et rør. Hvis du har brug for at fastgøre et rør, skal du huske at installere hastighedskontrol! kør derefter rør med meget lille diameter til sensoren for at begrænse volumenet af OOPS. Der er en hel masse information i Babcock og Wilcox-bogen om damp og dens generation, som vil hjælpe. Virksomheden er ekstremt let at arbejde med og hjælper også med dit projekt. Hvad med infrarøde varmepistoler? Billig hurtig, nem og sikker. Eller endda farveblyantstifter?

Vi vil beskæftige os med overophedet damp, og vi bliver nødt til at logge over betydelige perioder. Jeg tror stadig, at vi får brug for trykmålingerne.
wackyvorlon
2009-11-30 04:30:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Skal controlleren / det trådløse netværk være tæt på målepunktet? Et termoelement skal udføre service i denne applikation og tillader en vis afstand mellem loggeren og den høje varme. Sparkfun har chips til grænseflade med termoelementer, der gør lineariseringen internt, selv har det kolde kryds. En kvalificeret pipefitter kan sætte en termoelement i en benlinje eller noget.

Husk, de fleste tryktransducere i denne applikation har brug for en rørspole for at isolere den fra varmen. Damp på 1500 psi er varme ting.

Vi kan have controlleren et stykke væk. Vi har haft problemer med termoelementstabilitet og så på platinatrådsensorer, der bruger en præcisionsmodstandsbro med modstande, der er fin tolerance over et bredt temperaturinterval. Pressesiden synes stadig at være sværere.
Hvor præcise / nøjagtige skal dine målinger være? Jeg ved, at planterne herom generelt bruger termoelementer til kontrol til 1.000 PSI + kedelkontrolsystemer. McMaster-Carr har nogle tryktransducere, der er klassificeret til 1500 psi og derover: http: //www.mcmaster.com/#press-transducers/=4q8sr6Rigtig billig også. De sporbare NIST er flere penge, men hvis det er det, du vil have, er de tilgængelige. Arbejder du med dette med en instrumenteringsingeniør eller en leverandør til procesautomatiserings ting?
Clint Lawrence
2009-11-30 07:03:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Medmindre du virkelig har brug for nogle specifikke brugerdefinerede funktioner, skal der være mange off-self-muligheder, der kan bruges til logning. Vi bruger regelmæssigt en Data Taker på arbejdspladsen, hvilket er ret fleksibelt. Det kan køre enkeltstående eller over et netværk. Jeg finder softwaren til den svær at bruge, men når den er konfigureret, fungerer den pålideligt.

Nationale instrumenter har også masser af små og billige (eller ikke så billige også) DAQ-produkter, der kan hjælpe. Jeg er klar over, at du ledte efter en mere DIY-løsning, men hvis dette er et R&D-projekt, kan en pålidelig dokumenteret løsning være billigere i det lange løb.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 2.0-licens, den distribueres under.
Loading...