Spørgsmål:
Hvorfor er det ok at bruge polariserede hætter til at fjerne DC-forskydning fra en lydindgang?
mmccoo
2010-04-12 18:50:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har set kredsløbsdiagrammer, der bruger en polariserende elektrolytisk til at fjerne jævnstrømsforskydninger fra et indgangssignal.

Hætten er polariseret. Hvorfor er det ok?

Kan du vise et eksempel på kredsløb?
To svar:
apalopohapa
2010-04-12 22:42:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Så længe DC-niveauet er positivt, har lydsignalets AC-amplitude ingen betydning, fordi det er en "kobling" -kondensator, i den forstand at RC-tidskonstanten er meget højere end den højeste 1 / f af lydsignalet (undtagen selvfølgelig jævnstrøm), så kondensatoren bliver aldrig "opladet" til lydens vekselstrømssignal (kun til dens jævnstrømsværdi). I stedet for forbliver spændingen over dens terminaler omtrent konstant. Med andre ord kører kondensatoren med indgangen, og hvis RC-konstanten ikke var høj nok, ville lyden blive forvrænget. For eksempel kunne du have 1V DC-forskydning og 10V AC-amplitude. Hvis RC er høj nok, vil spændingen over kondensatoren ALTID være meget tæt på 1V, IKKE 11V til -9V, som kommentaren til det første svar syntes at antyde. Håber det hjælper.

Mea Culpa. Jeg tænkte forkert på problemet. Jeg har slettet den oprindelige kommentar, hvor jeg forkert angav et problem med kapacitiv kobling. Tak fordi du påpegede dette.
endolith
2010-04-12 20:04:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvorfor ville det ikke være ok? I den sædvanlige konfiguration er jævnstrømsspændingen på den positive side af hætten altid højere end jævnstrømsspændingen på den negative side.

Selvom du forbinder den uden forspænding, kan elektrolytik stadig modstå en lille omvendt spænding. Det er først efter at de vendes kontinuerligt ved 1 V eller mere, at dielektrikumet begynder at nedbrydes. Se http://en.wikipedia.org/wiki/Electrolytic_capacitor#Polarity http://en.wikipedia.org/wiki/Capacitive_couplingDenne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 2.0-licens, den distribueres under.
Loading...