Spørgsmål:
Ideel WiFi til seriel (eller SPI) bro?
davr
2009-11-02 12:20:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvad er nogle anbefalinger til en ideel WiFi til Serial bridge? Mine ideelle kvaliteter ville være:

  • Enkel tilslutningsmulighed, SPI eller seriel
  • Rimelig hurtig hastighed, mindst 1mbit / sek ideelt (selvom sandsynligvis ikke altid har brug for så hurtigt)
  • Billig, jeg tænker under $ 50
  • Lav effekt - den skal højst bruge 100 mA, hvis vi kunne få den endnu lavere som f.eks. 20 eller 30 mA, endnu bedre.
  • Indbygget protokolstak - Jeg vil have den til at håndtere WiFi-protokollen sammen med DHCP, TCP / IP, DNS osv., så alt hvad jeg skal gøre er at fortælle det, hvilken IP / port jeg skal oprette forbindelse til til og derefter håndtere dataene selv.
  • Hvis det overhovedet er muligt, 5V-tolerante I / O'er ... for at gøre det let at grænsefladen til vores old-school mikrokontrollere.

Indtil videre har jeg fundet:

Er der nogen, der har erfaring med andre muligheder?

relateret: [Kan jeg implementere en trådløs forbindelse mellem et indlejret system og en mobiltelefon?] (http://electronics.stackexchange.com/questions/26476/can-i-implement-a-wireless-connection-between-an- embedded-system-and-a-mobile-ph)
Ni svar:
#1
+5
littlebirdceo
2009-11-04 12:43:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Har du overvejet at bruge en Lantronix Wiport (Wifi til serielt modul).

Little Bird Electronics solgte tidligere Little Bird Brain Arduino Wifi Shield. Hvilket var en Lantronix Wiport på et Arduino-skjold.

Ser interessant ud ... hvad er forskellen mellem Lantronix Matchport og WiPort?
Ifølge denne matrix: ser det ud til, at der er meget lille forskel.
#2
+5
mtrw
2010-04-16 04:43:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Roving Networks tilbyder RN-131C og RN-131G til $ 45 / $ 40 WiFi - UART. Den bruger 100 mA, når den er vågen, og 10 uA sover. Jeg bruger et relateret system på et projekt, og det fungerer ret godt. C-varianten er kommercielt tempinterval, G er industriel. Jeg tror, ​​de også har RS-232 såvel som SPI / I2C-versioner. Jeg er ikke sikker på, om dette er den WiFly GSX, du nævnte i dit originale spørgsmål.

Vi kiggede også på modulerne fra Redpine Signals. Jeg er ikke sikker på, hvad deres strømforbrug er, men Connect-i-on-serien af ​​produkter har den anden funktionalitet, du leder efter.

Ja, RN-131 er den samme som WiFly GSX. Redpine-modulerne ser også interessante ud.
#3
+4
mjh2007
2010-04-15 20:15:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Microchip / ZeroG Wireless Module

Jeg har ikke brugt dette modul, men vi planlægger at bruge det. Jeg har brugt Microchip TCP / IP-stakken, og det fungerer ret godt. Det er billigt og grænseflader til uP via SPI-bus.

Jeg tror, ​​at ZeroG kun er radioen - du skal stadig køre TCP / IP-stakken på din egen processor.
Det er korrekt, men Microchip leverer TCP / IP-stakken.
Ok, så dette er kun en god løsning, hvis du bruger PIC'er derefter. Hvis du bruger en anden MCU, sandsynligvis ikke en god løsning?
Ja, du har ret. Jeg tror, ​​licensen til deres stak forbliver, du skal køre den på en mikrochip mikroprocessor. Spørgsmålet blev mærket PIC, så jeg troede, det kunne være en mulighed.
WiShield og relaterede produkter fra AsyncLabs bruger ZeroG-chipsættet til at give WiFi til Arduino-kompatible kort.
#4
+3
mikem
2010-07-27 05:26:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis du bruger Arduino, fungerer WiShield meget godt med en gratis softwarestak. SPI-interface mellem Arduino og WiShield, men Arduino kan gøre det til serie, hvis du vil.

#5
+2
Dago
2009-11-02 21:43:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det er lidt uklart, hvad dette projekt er beregnet til, men jeg tror, ​​at din bedste chance er en forudindstillet WiFi-router med OpenWRT eller lignende lignende open source-firmware. WiFi-routere har WiFi-grænsefladen, og de har normalt en pinheader på tavlen til (TTL-niveau) seriel.

Jeg skitserede ikke et specifikt projekt, fordi jeg ønskede at få alle typer forslag. Dette er en interessant, jeg ikke havde tænkt på, hacking af en wifi-router selv. Det er dog ikke helt, hvad jeg vil have til mit specifikke projekt, da det er meget større og bruger mere strøm end noget designet til mobile applikationer. For at være retfærdig har en router selv meget mere processorkraft end de to muligheder, jeg nævnte.
WR703 er lille og meget laveffektiv, meget populær, og denne slags projekt er allerede udført med dem: http://dangerousprototypes.com/2013/01/04/tl-wr703n-and-usbip-tutorial/
#6
+2
Kevin Vermeer
2010-07-26 20:45:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har brugt Lantronix XPort Pro (Ethernet) før ... meget ligetil og fremragende supportpersonale. Hvis du bruger Matchport, skal du ringe til dem! I min forskning fandt jeg også Digi Connect Wi Me, men det endte ikke med at jeg valgte det. Det har en mindre formfaktor end nogen af ​​ovenstående og lavere strømforbrug end Matchport, men prisen var alt for høj. ($ 130) Det kører også på en ARM-chip i stedet for x86 som Matchport, så kravene til modtagelse / tomgang / søvn er lavere.

Sendekraften er ens for begge enheder. Det dikteres af kravene til antennens strøm. Mens du let kan få den gennemsnitlige strøm, der er så lav (korte pakker med høj tæthed og lange søvntider), finder du ikke en, der transmitterer med den krævede effekt med mindre end et par hundrede mA. Stort set alle de 650 / 750mA strøm, som Matchport og Wi Me tegner under transmission, skyldes forstærkning af antennen.

WiFly GSX er en mulighed, som jeg ikke fandt. Lav effekt på grund af keramisk antenne og designet til batteridrevne applikationer. Gode ​​og dårlige ting stikker ud for mig om denne chip. Godt: Det har generelle digitale I / O, analoge indgange, og firmwaren kan opgraderes trådløst, hvilket er awesome funktioner. Dårligt: ​​det inkluderer kun TCP / IP-stakken, ikke en integreret server og inkluderet OS som de andre. Der kræves mere konfiguration for at se dette modul online, tror jeg. Spørg mtrw.

Integreret server og OS er lidt overkill for mange applikationer, synes jeg. Så det kan være en Pro i nogle tilfælde.
Jeg er helt enig i, at nogle applikationer ikke har brug for den integrerede server, men spørgeren ledte efter "Indbygget protokolstak - jeg vil have den til at håndtere WiFi-protokollen sammen med DHCP, TCP / IP, DNS osv., Så at alt hvad jeg skal gøre er at fortælle det, hvilken IP / port jeg skal oprette forbindelse til, og derefter selv håndtere dataene. " Dette siger indlejret server til mig, og at en bar TCP / IP-stak mangler.
#7
+1
gbraad
2009-11-03 00:46:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Som påpeget af Dago bruger jeg personligt en Fon (La Fonera) eller Meraki-router (med OpenWRT) til at forbinde Wifi til en seriel forbindelse.

http: //www.geocities .jp / arduino_diecimila / wifi / a2p_ddwrt_da.html

#8
  0
Jan Rychter
2013-01-09 02:44:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dette er muligvis ikke konventionel tænkning, men Raspberry Pi passer godt til dine krav.

Jeg har forsøgt at løse et lignende problem og bemærket endelig, at Raspberry Pi er et ret godt Ethernet <- > {SPI, I2C, GPIO, UART} konverter. Det er ikke dyrt, du får det i gang på få minutter, det har en udvidelsesoverskrift, der er Linux-drivere til perifere enheder.

Jeg har grænsefladen en MSP430 til RPis UART uden problemer , hvilket gav mig ikke kun WiFi-forbindelse, men også seriøs processorkraft (tænk ikke bare en Ethernet-grænseflade, men en webserver, der viser beregnet statistik over data indsamlet ved hjælp af MSP430).

#9
  0
Raaj
2013-02-26 20:37:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sparkfun RN-XV- 40USD

Anvendes i de fleste hobby- / Arduino-projekter. Har UDP-, TCP- og HTTP-funktionerDenne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 2.0-licens, den distribueres under.
Loading...