Spørgsmål:
Afskærmningsteknikker til digital sensor
Peter Gibson
2010-04-22 06:31:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvilke afskærmningsteknikker ville være bedst egnet til en digital sensor (3 ledninger - Pwr, Gnd, Sig) i støjende omgivelser (specifikt fluorescerende belysning)?

Twisted pair (trio i dette tilfælde) fungerer godt for differentielle spændinger, men jeg formoder, at det ikke vil være effektivt her, selvom strømmen i ledningerne er afbalanceret.

Kræver afskærmet ledning en separat jordledning, eller er det acceptabelt at bruge afskærmningen som jord? Skal afskærmningen jordes i begge ender eller kun ved printkortet?

Rediger: Sensoren er forbundet til printkortet via ~ 1 m kabel.

Er du sikker på, at du endda har brug for det?
Hvilken type sensor bruger du? Hvilken slags protokol (hvis det er en kompleks sensor) bruger den? Hvor ser du støj - i den digitale udgang eller sensorens analoge front-end?
Vi har problemer med sider, der bruger en bestemt fluro-ballast, andre steder er fine. Webstederne er fjerntliggende, så diagnosen er vanskelig. Sensorerne (hall-effekt) er i en lysboks med fluros.
Seks svar:
Jason S
2010-04-22 17:36:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg foreslår, at du køber / tjekker en kopi af Henry Otts "Støjreduktionsteknikker i elektroniske systemer". Det taler om disse ting.

Undgå ikke at jordforbinde skjoldet i begge ender, da dette skaber en jordsløjfe. PCB-enden er sandsynligvis det bedste sted at jorde skjoldet.

Kan en jordsløjfe være et problem, hvis det andet kredsløb (sensoren) er isoleret fra jorden?
Ott er bestemt henvisningen til at have til dette.
@jpc: ja. Skjoldet er ikke beregnet til at bære strøm, så det har ensartet potentiale. Så du skal bruge en anden leder til at føre returstrømmen på jorden. Men hvis du binder skjoldet til jordlederen i begge ender, så har du en løkke.
pingswept
2010-04-22 06:47:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kan bruge afskærmningen som jordledning. I betragtning af at sensorstrømmen sandsynligvis er lille, vil skærmens impedans være meget lav.

Du skal jorde skjoldet i det mindste på printkortet. Det betyder ikke noget, om du jordforbinder det ved sensoren eller ej. Hvad du prøver at gøre er at reducere størrelsen og impedansen af ​​støjsløjfer kan induceres.

Med et digitalt signal skal du alligevel være relativt uigennemtrængelig for støj.

Gack! Brug ikke afskærmningen som jordledning.
Jeg siger ikke, at det er en * god * idé, men for en sensor, hvor strømmen vil være et par mA, er impedansen for de fleste afskærmninger ikke lav nok?
det er mindre end ideen om, at afskærmningen ikke skal levere strøm til / fra et kredsløb. Ellers kan den fungere som en antenne og udstråle støj. Du skjuler kredsløbsstrømmene fra den ydre verden inde i skjoldet.
ajs410
2010-04-22 20:43:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Prøv at bruge nogle ferritperler. De er den store klump i slutningen af ​​nogle ledninger, som USB-ledninger og netledninger. De filtrerer støj temmelig godt.

pfyon
2010-04-22 21:01:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kan sandsynligvis prøve at filtrere 60Hz-støj ud ved hjælp af et simpelt RC-filter.

Blomstrer er ikke 60 Hz (ja, måske nogle). Forkoblinger bruges til at rampe 60 Hz op til 20 kHz eller deromkring.
Mark
2010-04-23 05:39:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis dit spørgsmål er et signalintegritet, er du sikker på at du har et problem? I bekræftende fald med hvor meget og på hvilke frekvenser? Gør du impedanstilpasning mellem føreren og transmissionslinjen? I bekræftende fald, hvordan? med en differentiel linjedriver.

Generelt spørgsmål, hvad er signalets tidsfrekvens?

mtrw
2010-04-23 11:40:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er du sikker på, at problemet er støjkobling til kablet? Er der nogen chance for, at ballasten producerer et stort nok magnetfelt til at mætte selve sensoren?Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 2.0-licens, den distribueres under.
Loading...