Spørgsmål:
ATA-interface til PIC
mjh2007
2010-05-05 02:00:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har overvejet at bruge en NANDrive af SST i et nyt design, men jeg var ikke sikker på, hvor kompliceret det ville være at forbinde en PIC til ATA-grænsefladen på NANDrive. Jeg foretog en hurtig Google-søgning og fandt et par fora med folk, der havde gjort det, men jeg spekulerede på, om nogen her havde erfaring med det og kunne foreslå et standard softwarebibliotek til PIC C18, der implementerer ATA.

To svar:
Mark
2010-05-05 02:58:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg vil ikke anbefale det uden for en akademisk eksorcise. Du skal bruge 24pins (16 data 8 interface) og sandsynligvis bit bang interface protokollen, da jeg ikke tror, ​​der er en PIC18 med nogen form for 16bit parallel port. Bit banging grænsefladen, styring af ATA-kommandolaget og styring af filsystemet kan forbruge næsten al PIC's tid, hvis du prøver at få nogen form for rimelig overførselshastighed.

Hvis du virkelig vil gå denne rute en hurtig google-søgning efter "PIC IDE" kom op med et par steder at kigge efter kode, der understøtter ATA / IDE på PIC'er.

www.pjrc.com/tech/8051/ide/wesley.html

www.telegraphics.com.au/sw/info/picide.html

Alternativt er grænseflade til et SD-kort virkelig let via en SPI-port, og der er PIC18'er med SPI-grænseflader med DMA der ville kræve meget mindre arbejde fra PIC for at styre grænsefladen.

Hvis du er bekymret for pålidelighed, er der SD-kort i industriel kvalitet og SD-stik, der låser kort.

Faktisk er der et projekt om at lave en GPS til SD-kort-logger her, som måske har nogle nyttige bits om brug af et SD-kort: http://www.gedanken.demon.co.uk/gps-sd-logger/
Leon Heller
2010-05-05 03:14:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nogle 16-bit PIC'er har en 8/16-bit parallelport med op til 11 adresselinjer. PIC24FJ16GA002 er et eksempel.

Kender du et tilfælde, hvor nogen har brugt den parallelle port til en ATA / IDE-grænseflade?
@mjh2007 Der findes et bibliotek fra Microchip til PIC32 til interface til kompakte flash-kort ved hjælp af PMP, der er beta: http://www.microchip.com/forums/tm.aspx?m=364311 CF-kort fungerer normalt i IDE-tilstand, så du kunne sandsynligvis justere det for at arbejde.


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 2.0-licens, den distribueres under.
Loading...