Spørgsmål:
Programmerbar strømkilde
Jules
2009-11-18 08:40:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har brug for at opbygge en programmerbar strømkilde fra en 8051-mikrocontroller.

Den har brug for en udgangsstrøm fra 0 til 10mA maksimalt.

Hvordan gør jeg det? hvilke kredsløb skal jeg bygge?

Jeg skulle lave 20 trin - med 0,5 mA så fra 0 til 10 mA er 20 trin.

Hvad er spændingsområdet eller belastningsmodstandsområdet?
hvilken slags nøjagtighed har du brug for?
To svar:
Adam Davis
2009-11-18 10:56:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Her er et eksempel, der går fra -15V til + 15V med +/- 18mA, så medmindre du har brug for højere eller lavere spændinger, skal det gøre tricket med to chips og en håndfuld passiver. Det giver en stor opløsning og stabilitet og kræver positive og negative forsyninger, så det kan være for stort.

Hvis du fortæller os, hvilket spændingsområde du leder efter, kan et enklere kredsløb dog passer bedre til regningen.

Her er en anden mulighed, 100mA og 9V: http://www.discovercircuits.com/DJ-Circuits/100ma-current-source.htm 1 chip , to fødder og en håndfuld komponenter.

icabrindus
2009-11-18 21:23:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En billig løsning er at oprette et PWM-signal, filtrere det med en RC-celle og derefter føde det til en spænding-til-strøm-konverter. I det enkleste tilfælde kan dette være en transistor med en modstand i emitteren og belastningen i samleren. Men du kan også bruge en op-forstærker til dette. Da du kun har brug for en 20-trins skala, kan dette være nok for dig.

En bedre, men dyrere løsning er at forbinde en DAC til 5 af dine digitale udgange og føre output fra DAC til en spænding-til-strøm-konverter som før. Jeg tror, ​​der er endda nogle DAC'er, der direkte styrer deres udgangsstrøm. Da du kun har brug for 5-bit opløsning, kan du endda selv oprette en R-2R DAC som beskrevet her.

I sidste ende afhænger den optimale løsning af dit projekts begrænsninger (tid? pris? størrelse?).Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 2.0-licens, den distribueres under.
Loading...