Spørgsmål:
Loddejern Vedligeholdelse
Jules
2009-11-05 08:45:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvor ofte skal jeg tin min loddejern? Det ser ikke ud til at opfange loddet hurtigere; Jeg er nødt til at holde den der i 10 sekunder, før den smelter.

Det lyder som om dit strygejern ikke opvarmes ordentligt, ikke at du har et snavset tip.
Faktisk kan oxidopbygning (især med blyfri sælgere med højere temperatur) opføre sig meget som utilstrækkelig opvarmning, idet det hindrer varmestrømmen fra jernet til arbejdet.
Tolv svar:
#1
+25
Amos
2009-11-05 17:46:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En meget billigere mulighed end metalspåner, der er belagt i flux, er at placere en pandeskure som denne:

Pan scourer
(kilde : hospitalitywholesale.com.au)

i en lille beholder, og brug det til at rense det overskydende lodde fra spidsen, det ser ud til at gøre et rimeligt stykke arbejde og køler ikke spidsen for meget. Selvom du heller ikke får fordelen af ​​fluxen, der belægger spånerne.

(Et tip: Sørg for, at scoureren ikke er plastik!) ;-P

Sørg for, at du ikke bruger en ståluldsbaseret skurepude, ellers vil du beskadige spidsen af ​​dit loddejern og også få hurtig oxidering. Skal være messing! Se denne: http://www.elexp.com/sdr_3460.htm, der kommer i en vægtet metalbeholder med en gummibund til $ 5,75, udskiftningsrengøringsmiddel til $ 2,95.
Kobber fungerer også fint.Jeg undrer mig over aluminium, måske ville det ikke være en god ide, da aluminiumoxid er ret hårdt.
Whoa, elexp.com opkræver mere for forsendelsen end for produkterne i små mængder.Sparkfun tilbyder langsom billig forsendelse til de samme ting.
#2
+14
Craig Trader
2009-11-05 11:04:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Her er en rigtig god video og omfattende FAQ, der forklarer alt om lodning (og hvornår og hvordan man kan tinde dit strygejern).

[EDIT]

Som foreslået af @anddam, kan du muligvis se YouTube-videoen direkte i stedet for at bruge den integrerede flashvideo i artiklen.

@anddam, du skulle have tilføjet dit eget svar i stedet for at redigere mit, men jeg lader det stå.
Nå, jeg vidste ikke om den side i første omgang, og det faldt mig ind, at hele punktet på webstedet er at bygge bedre svar, ikke flere af dem.Tak for den eksplicitte omtale.
#3
+10
Adam Davis
2010-01-10 01:32:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du skal blænde loddejernet, når en hvilken som helst del af spidsen ikke har et blankt udseende.

Flux er en god tinder, så hvis du ikke har loddetangstænder, skal du bare fortsætte med at smelte loddet med flux på spidsen, hvor det ikke er skinnende, og lad den boblende flux gøre sit job.

Jeg bruger en spidsrenser af messingpude i stedet for en svamp - vand korroderer spidsen hurtigt, så jeg har helt flyttet væk fra fugtige svampe.

Jeg tilføjer også lidt lodde til spidsen hver gang jeg placerer det i stativet (og tør det overskydende af, når jeg trækker det ud), dette lægger et lag lodde tip, så det ikke oxiderer i luften, mens det sidder der og venter på, at jeg tager det op igen. Når jeg slukker for den, forbliver loddekolben på spidsen og beskytter den på lang sigt, når den ikke er i brug.

Siden jeg startede denne teknik, har jeg ikke været nødt til at genoptage mit tip i mange år og mine tip udvikler ikke den pitting og korrosion, jeg plejede at opleve.

Husk at for at lodde nogle ting, bliver det lidt hurtigere, hvis du holder lidt lodde på spidsen og rører ved det til delen og PCB-puden - loddekolben overfører varme mere effektivt end det blotte metal vil. Hvis spidsen ikke holder loddet, opvarmes det ikke effektivt.

#4
+8
Jesse
2010-07-15 16:08:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dette lyder lidt grundlæggende, men det tog mig et stykke tid at finde ud af, at jeg lejlighedsvis måtte trække spidsen ud af strygejernet og rense stikkontakten og bagsiden af ​​spidsen. Få nok rust eller andet skrammel derinde, så får du aldrig god varmeoverførsel fra jernvarmeren til selve spidsen.

#5
+5
edebill
2009-11-07 10:32:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg tørrede mit tip på en våd svamp efter hvert par loddefuger. Du vil bestemt ikke have det til at se beskidt ud. Denne retiner kan bruges, hvis tingene bliver rigtig dårlige (det virkede som om det skete hvert par hundrede led). Hvis du ikke ønsker at købe det, så virker det bare at smelte lidt harpikskernslodning på spidsen (men tilføjer sit eget snavs ...).

For nylig har jeg har brugt en messing svamp på et temperaturstyret loddejern. Jeg har overhovedet ikke haft brug for retin. Jeg ved ikke, om det er det bedre jern eller messingsvampen. I andre nyheder er jeg helt forelsket i det loddejern. Det opvarmes meget hurtigt og stopper derefter uden at blive for varmt. Spidsen viser ikke noget slid på trods af en hel del brug. Et af de bedste køb, jeg har foretaget på denne hobby.

#6
+3
user483
2010-01-13 01:55:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis du holder loddet mod spidsen, og det ikke smelter, er det fordi 1) spidsen ikke er varm eller 2) det er meget snavset. Begge er ting, der er værd at kontrollere.

Andre svar taler om vifte af muligheder for at rense spidsen, alt sammen godt, alt afhængigt af dit specifikke tip. Pointen med dem alle er dog, at du ikke vil score tipet, du vil have det rent og intakt uden pitting eller skraber, så vær forsigtig. I næsten alle tilfælde vil spidsen være varm, når du rengør den.

Et trick jeg lærte af en luftfartsteknologi er at bruge en masse lodde, når jeg rengør spidsen og bruge det overskydende lodde til næsten 'skylle' ud af spidsen. Flux eller Rosin er din ven til at hjælpe med at distribuere varme, men lad det ikke være tændt, da det korroderer. Alkohol renser kolofonium pænt op.

Ligesom også en note, køber du "flux", men sørg for at det er en "kolofonium" flux. Der er mange slags strømning, og resten er uegnet til lodning af jern og pcbs. De fungerer muligvis på kort sigt, men forårsager uendelige hovedpine i det lange løb med korroderede dele.

#7
+2
Leon Heller
2010-01-09 22:49:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Metcal anbefaler deioniseret vand på svampen, men jeg gider ikke. De fleste af mine patroner har været i et par år, hvilket er en god ting, da de er ret dyre.

De leverer en messingrenser med deres nye MX-5000-system, så det er sandsynligvis det, man skal brug med andre systemer.

#8
+2
Wesley
2013-01-23 21:07:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

For at forlænge din loddespids levetid, skal du blande loddejern hver gang, når du er færdig med lodningen. Her er en nem metode:

  1. Tør fluxen af ​​med loddesvamp eller loddespidsrenser
  2. Dys spidsen med frisk lodde.
  3. Sæt jernet tilbage til holderen.

Hvis du gør dette, kan du beskytte dit tip mod at blive oxideret.

#9
+1
Leon Heller
2010-01-09 06:23:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg bruger Multicore Tip Cleaner. Det er loddepulver blandet med en aggressiv flux og gør et meget godt stykke arbejde med mine Metcal-patroner, når de har brug for fortoning. Jeg stikker bare spidsen i støvsugeren og tørrer den af ​​svampen. Min kat ser ud til at kunne lide smagen af ​​tingene, så jeg er nødt til at holde det dækket, når jeg ikke bruger det, ellers slikker han det, hvilket ikke er særlig godt for ham.

#10
+1
Jim
2010-01-09 20:57:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg tror, ​​det kan afhænge af, hvilken type jern / tip du har. Jeg har et keramisk tip, og producentens instruktioner siger, at jeg ikke skal bruge et slibemiddel til at rengøre det. Jeg bruger en våd naturlig svamp til at rense snavs under lodning, og jeg blænder spidsen med præfluxet lodde efter hver brug. Når den bliver snavset, renser jeg den af ​​med den naturlige svamp og lader den køle af. Efter afkøling bruger jeg isopropylalkohol og en klud til at polere spidsen. Normalt rengør jeg det på denne måde en gang om ugen, og jeg bruger mit strygejern dagligt. Over hele denne metode ser det ud til at bevare spidsen i længere tid, jeg har brugt den samme i næsten tre måneder nu, og den viser ingen tegn på at give op.

Så jeg vil sige den første anløbshavn for at finde ud af, hvordan du passer på dit tip, er at kontakte producenten og se, hvad de anbefaler.

Forresten, brug ikke en syntetisk svamp, de smelter!
#11
  0
JustJeff
2010-07-15 19:33:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nogle gange, når det tager strygejern lang tid at smelte lodde, er problemet, at der er opbygget oxider i den termiske samling mellem varmeelementet og spidsen, hvilket reducerer elementets evne til at holde spidsen varm. Dette kan nemt afhjælpes ved blot at løsne og stramme skruen eller kraven, der holder spidsen i kontakt med varmeelementet.

Med strygejern af pistol er der normalt to stilleskruer, en til hvert ben af spidsen. I dette tilfælde er spidsen elementet, så oxiderne har elektrisk modstand, men dette opnår stort set den samme mangel på opvarmning. Bare at bakke sætskruerne af en halv omgang, og efterspænding er normalt nok til at genoprette varmen til denne type jern.

Selvfølgelig gør det ikke ondt at regelmæssigt tage disse ting fra hinanden og rense dem. dem op med en lille stålbørste, enten. Jeg bruger den samme børste til dette, som jeg bruger til at skinne komponentledninger og overflader op, før jeg lodder dem.

#12
-3
binu
2015-11-30 04:00:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I de fleste tilfælde som dette er jeg vant til at få loddejernnålen ud, fastgør den til en elektrisk boremaskine og få den til at skærpe med et glat sandpapir, mens nålen roterer.

  • Det giver dig et symmetrisk, meget rent nålepunkt.
Nej. Moderne loddejernespidser afhænger af plettering - hvis du fjerner ikke-trivielle mængder materiale fra dette, har du kun kernemetallet tilbage, som oxiderer meget hurtigt, hvilket betyder at du bliver nødt til at gøre dette til enhver brug.
Ja jeg er enig.Men det ser ud til, at pladen allerede er beskadiget.Hvis ganen allerede er beskadiget, giver mit friske loddebad efter rengøring mit problem.


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 2.0-licens, den distribueres under.
Loading...