Spørgsmål:
Lego Color Sensor + Arduino
captncraig
2010-06-04 09:28:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har en farvesensor fra det originale LEGO mindstorms-sæt. Jeg har haft svært ved at finde pålidelige specifikationer for sagen, men jeg fandt nogen, der har omvendt konstrueret det en smule her. Sagen har dog kun to stik. Jeg er ikke særlig god til kredsløb, men jeg vil gerne tilslutte dette til min arduino og læse værdier fra det. Synes dette muligt? I så fald har du nogen idé om, hvilke ben der skal bruges, eller hvilken slags kode jeg har brug for?

To svar:
jme
2010-06-04 17:27:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De fleste Lego-sensorer, som jeg har set, bruger en brorecifier, så de kun behøver at have to ledninger for at fungere. Dette gør det også muligt at tilslutte sensoren i enhver retning. Kredsløbet for lyssensoren er ikke anderledes.

Ved hjælp af en Arduino forbinder du en ledning til en udgangsport og den anden ledning til en indgang. Ved at læse den ekstra artikel nederst på siden vil jeg sige, at du skal være i stand til at tænde sensoren på Arduino-udgangen i 1,2 ms og derefter slukket i 0,1 ms. Mens den er slukket, skal du læse sensorens værdi på dette tidspunkt på Arduino-indgangen.

Denne artikel siger også, at lego RCX udsender 8V, så da Arduino kun udsender 5V, skal du tage flere værdier og ekstrpolere en værditabel for at bestemme aflæsningen. Værdien svarer til en analog værdi fra 0 til 127 fra en legosensor.

Interessant. Jeg prøver dette: void loop () {digitalWrite (outPin, HIGH); forsinkelse (3); digitalWrite (outPin, LOW); sensorValue = analogRead (inPin); Serial.println (sensorValue);} og alt hvad jeg modtager er 170, uanset hvilket lys det er i. Hvis jeg trækker stikket ud, går det til ca. 227. Der ændres ikke, hvis jeg justerer forsinkelsestiden.
starblue
2010-06-04 22:53:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Med hensyn til hardware kan du se på skemaerne for Lego Mindstorms NXT som reference. Det er kompatibelt med disse gamle sensorer, som kan tilsluttes pin 1 og 2 i sensorportene:

  • Gå til supportsiden til NXT.

  • Få hardwareudviklersættet (intet link på grund af dårligt designet webside).

  • Se på skemaerne for hovedenheden i tillæg 1.

  • Benene på sensorportene håndteres af en ATmega48, se ADC_A0 til ADC_D0 for indgangene og I_ONA til I_OND for strøm styring. Sensorportens pin 2 er jordet.

  • Strømstyringskredsløbet indeholder en ekstra PNP-transistor til strømbegrænsning, der kan være for stor for dig.

Når sensorer er tændt med den fulde batterispænding for det meste af tiden, slukkes de kun kortvarigt for at udføre hver måling (jeg tror, ​​at 0,1 ms ved jme er korrekte). Standard er at foretage en måling hver tredje ms.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 2.0-licens, den distribueres under.
Loading...