Spørgsmål:
Jtag debugging AVR
JohnC
2009-11-06 03:42:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kan nogen rådgive, hvilken hardware og software der kræves til fejlfinding af AVR i kredsløb.

Tre svar:
#1
+14
bpijls
2009-11-06 11:27:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Normale ISP-programmører har ingen JTAG-fejlfindingsfunktioner. Til dette har du brug for lidt dyrere hardware. En JTAG i kredsløbsemulator giver dig mulighed for at lade dit kredsløb kommunikere med din pc, mens du kører firmwaren. På denne måde kan du indstille breakpoints, se hukommelsen, aktivere / deaktivere pins og se den nøjagtige status for din mikrocontroller. ISP-programmørerne fra EMSL og Adafruit lader dig ikke gøre dette.

En af de billigste programmører, der har emuleringsfunktioner i kredsløb, er AVR Dragon. Det koster dig omkring $ 50, -. Det er dog billigt af en grund: det er for let at overbelaste kredsløbet og bryde programmøren. Hvis du får en, anbefaler jeg, at du finder en form for beskyttelse som en DragonRider eller en DragonHide. (Jeg dræbte allerede min første drage, som er overraskende let at gøre)

En mere robust løsning ville være en AVR-JTAG-ICE-MKII men denne ting er meget mere dyrt.

Du kan også prøve at bygge en selv.

#2
+7
EbiDK
2009-11-12 14:07:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En anden mulighed for hardware kan være Bus Pirate til $ 27,15 (sælges gennem seeedstudio), som også gør andre ting. Jeg har ikke brugt det til JTAG endnu, men dette er hvad manualen siger: link.

#3
+6
Craig Trader
2009-11-06 04:13:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

For hardware, se mit svar på et lignende spørgsmål.

For softwaren kan du starte med AVR Studio på Windows. Hvis du bruger Linux til din udviklingsplatform, skal du læse denne Linux Journal artikel.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 2.0-licens, den distribueres under.
Loading...