Spørgsmål:
Er Parallax Propeller et godt produkt?
Scott Murphy
2009-11-15 02:32:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvordan stabler Parallax Propeller sammen med andre multi-core-løsninger? Jeg så lige en artikel om det åbne stomp-projekt, der vandt deres designkonkurrence. Jeg ville se, hvad andre syntes om chippen. Eventuelle lignende, men bedre produkter?

Hvordan hastighed drejes?

Hvordan lukkes dette ikke som "meningsbaseret"?
Inden dette QA-sted blev elektroteknik, var det blevet kaldt ChipHacker, og denne slags spørgsmål var velkomne.Se historikken her: http://meta.electronics.stackexchange.com/questions/586/what-is-chiphacker
Jeg foretrækker et spørgsmål som dette kunne være låst i stedet for lukket. Låst med denne besked: "Dette spørgsmål eksisterer, fordi det har historisk betydning, men det betragtes ikke som et godt spørgsmål om emnet for dette websted, så brug det ikke som bevis for, at du kan stille lignende spørgsmål her. Dette spørgsmål ogdens svar er frosne og kan ikke ændres. "
Da jeg kiggede på at bruge denne enhed, var det populære brugssag ikke at bruge parallelismen som oprindeligt beregnet.I stedet for at vælge større programmer, der er lettere at udvikle.Faktisk forsøg på at få det til at gøre den parallelle ting krævede noget arbejde med at finde information og værktøjer, måske har jeg endda været nødt til at lave mine egne værktøjer, ikke sikker på, hvor jeg forlod det projekt ...
En ** STOR ** ting at passe på er ledningsføringen af VDD- og GND-linjerne.Begge ben i hvert par _skal_ være direkte forbundet med hinanden.Hvis dette ikke er gjort (selv kort), dør den eksterne krystal / urindgang (permanent), så du kun har den (upræcise) interne oscillator til et ur.Dette er ikke et stort problem, hvis IC'en er loddet, men hvis den er forseglet, skal du være meget forsigtig.
Bortset fra ovennævnte problem har jeg fundet propellen en meget flot chip at arbejde med.Samlingssproget er pænt designet, og dets deterministiske og ortogonale timing gør multi-core programmering meget lettere.
Syv svar:
#1
+13
Brad Campbell
2009-11-17 12:05:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det gør, hvad det gør meget godt. Spin er et dejligt let sprog at få hovedet rundt og som et fortolket sprog ganske effektivt med en dejlig kompakt bytekode.

Spin er ikke lynhurtig, men rå PASM er ret retfærdig (50ns instruktionscyklus).

At have 8 identiske kerner med en helt deterministisk instruktionscyklus giver en meget alsidig lille chip. Så længe du husker, at det er en mikrocontroller og spiller inden for dets grænser, er det en utrolig flot chip at bruge.

Jeg holder en stak proto-boards praktisk til hurtige prototyper. Evnen til at lave nedbrud og brænde kompilering / testcyklusser i løbet af få sekunder (det tager cirka 7 sekunder at downloade det absolut største program i chippen, og store kompileringer tager sjældent mere end 2 sekunder - oftere i hundreder af millisekunder) gør for en meget hurtig udviklingscyklus for turnaround.

Parallax koncentrerer sig virkelig om begyndermarkedet, så sammen med at være en ret kraftig lille maskine er det meget let for en greenhorn at komme i gang i kort rækkefølge.

Native 32 bit heltal matematik er også rart.

Jeg mente ikke, at det at lyde som Parallax produkter kun er egnet til begyndere. Propellen er en "voksen" -processor med masser af oomph de rigtige steder, det er bare, at Parallax giver en masse håndhold for nybegynderen for at hjælpe dem med at komme i gang.

#2
+11
MagIO2
2009-11-17 13:29:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Stor forskel på andre MCU'er er, at propellen har meget få hardware-tilføjelser. Ingen I2C, ingen seriel grænseflade, ingen AD og så videre ... åh .. ikke at glemme INGEN AFBRYDELSE. Kun en videogenerator pr. COG og 2 tællere pr. COG (COG er navnet på en kerne). Ved første øjekast lyder dette ikke særlig godt!

Men det er præcis, hvad de 8 COG'er er beregnet til. I stedet for at tilføje hardware her og der og tilbyde tusindvis af forskellige typer mikrocontrollere til enhver mulig kombination, er propellen designet til at gøre alt det i software eller få support af eksterne chips, der gør tingene meget bedre end de interne kredsløb.

SPIN understøtter modulær softwareudvikling af såkaldte objekter. Og Parallax understøtter udviklerne ved at tilbyde en internetplatform til Object Exchange. Så hvis du har brug for en chip med 8 serielle porte ... vælg et objekt, der implementerer 4 serielle prots pr. COG, brug det i 2 COG'er, og der er du.

Jeg lavede PIC-programmering og AVR-programmering før , men propellen er så nem at bruge, og du får resultater meget hurtigere end med andre controllere. Primært fordi objekterne i de fleste tilfælde kan bruges uden ændringer. Interrupt driven controllersoftware skal oftest tilpasses til at passe i sit eget miljø.

PS :

Brian sagde:

Softwaren er en GRATIS download på Parallaxs websted. Du bliver nødt til at købe en programmør, såsom PROP PLUG, til en beskeden pris.

Det kan misforstås. Du behøver ikke købe en PROP-STIK. Jeg kører stadig min propel på et brødbræt med en ikke-Parallax USB til seriel konverter. I deres dokumenter kan du også finde en seriel grænseflade, som kun har brug for nogle modstande & transistor.

For at starte med propellen behøver du kun: 1. propellen 2. en grænseflade (seriel eller USB til seriel) DET ER DET! Meget billigt. Naturligvis kører nogle objekter ikke med den lave hastighed.

Tilføj videre: En 5 MHz krystal for at få den fulde 80 MHz interne hastighed genereret med PLL. (fuld hastighed betyder den hastighed, der er angivet i specifikationen som maks. frekvens; o) A min. 32kByte seriel EEPROM til at gemme et program.

Ah ... EEPROM ... en anden forskel i forhold til andre mikrokontrollere. Propellen har ikke intern hukommelse, der ikke er flygtig, til at gemme programmer på, f.eks. FLASH eller intern EEPROM. Det starter fra ekstern EEPROM -eller FRAM- til det interne RAM. Jeg har allerede beskadiget AVR'er bare ved at programmere for ofte, hvilket jeg synes er meget almindeligt, når jeg udvikler programmer. Dette sker ikke med propellen! EEPROM væk? Nå .. vedhæft den næste.

#3
+5
Michael Green
2009-11-17 12:17:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Spin er hurtig nok til at bit-bang seriel I / O ved 19200 Baud.

Der er et stort bibliotek med rutiner, hovedsageligt I / O-drivere, men med et syntese-program for vokalkanaler, der synger i 4 -del harmoni og en række videodrivere til blandt andet tv og VGA-skærme. Der er endda et flydende bibliotek med de sædvanlige transcendentale funktioner.

#4
+5
Brian moore
2009-11-17 12:31:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg er enig med Brad Campbells indlæg ovenfor. Jeg startede propellerprogrammeringen for omkring halvandet år siden og er blevet en stor fan af denne MCU.

Her er et par ekstra ting.

Hastighed: DC til 80 MHz.

Softwaren downloades GRATIS på Parallaxs websted. Du bliver nødt til at købe en programmør, såsom PROP PLUG, til en beskeden pris.

Al dokumentation, inklusive adskillige tutorials, er også gratis at downloade.

Se Parallax's forum. Designingeniørerne er meget aktive på forummet og meget tilgængelige for hjælpespørgsmål.

Parallax har også god kundeservice.

#5
+4
James Long
2009-11-17 12:43:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du nævner andre multikerneløsninger, men giver ikke noget område at sammenligne med.

Enhver løsning kan muligvis være bedre afhængigt af hvilken proces der er. Propellen har et stort antal tilhængere med nogle meget kyndige mennesker. Det har en bred vifte af funktioner, der allerede er fundet, og nogle der endnu ikke er opdaget. Chippen har faktisk overrasket designerne på nogle områder, og det er i sig selv et kæmpe positivt mærke.

For de fleste genstande, der skal styres med en mikro, vil den give næsten enhver opgave. Det er ikke den hurtigste eller den dyreste, men jeg finder det svært at slå for prisen.

#6
+3
Leon Heller
2009-11-17 20:40:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En anden multicore-indstilling er XMOS - 1600 MIPS fra fire kerner med otte 100/50 MIPS hardwaretråde pr. kerne. De starter ved $ 7,50 for en enkeltkerne 400 MIPS QFP-enhed. De (fremragende) udviklingsværktøjer er gratis.

Leon

#7
+1
cbmeeks
2015-12-03 20:31:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg ved, at dette indlæg er gammelt, men jeg snublede over det, mens jeg søgte efter noget andet.

Jeg kan ikke anbefale propellen nok. Jeg har lært mere om EE ved at bruge den ting, som jeg har med næsten alt andet. Det er bare så alsidigt.

Plus, en ting at nævne er PASM (forsamlingssprog). Det har et af de nemmeste sæt sprogundervisningssæt, jeg nogensinde har set. Da jeg var fortrolig med 6502, fandt jeg det let at lære. Og der er meget få instruktioner. Hvilket lyder som en begrænsning, men det er det ikke! Det gør det bare nemmere og hurtigere at lære.

Det er ikke perfekt (hvad er det?), Men jeg fandt PASM så meget lettere at bruge, at jeg faktisk foretrækker det frem for SPIN.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 2.0-licens, den distribueres under.
Loading...