Spørgsmål:
Hvordan tester jeg, om det er et ikke-multiplekset (statisk) LCD?
Lars
2010-01-15 17:47:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg fik nogle statiske LCD'er fra et gammelt billigt ur, lommeregner og lignende, og nu vil jeg gerne bruge dem til at vise enkle ting som temperatur. De er forbundet med de lyserøde med grå forbindelsesstænger, hvis du ved hvad jeg mener.

Jeg fandt denne artikel: http://www.ubasics.com/driving_static_lcds men han taler om ikke-multipleksede LCD'er. Hvordan kan jeg se / teste / kontrollere, hvad der er for statisk LCD, jeg har?

Det ville være dejligt, hvis jeg kunne bruge disse statiske LCD'er. Har I mere information om, hvordan man bruger disse ting (multipleksede eller )? Kan jeg bruge den med en ATtiny2313?

Tak.

To svar:
davr
2010-01-16 00:04:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Prøv at tælle antallet af ben i forhold til antallet af LCD-skærmsegmenter? Det burde være en måde at muligvis afgøre. Der skal være mindst lige så mange ben som segmenter plus en eller flere ekstra til den eller de almindelige ben. Hvis der er betydeligt færre stifter end displaysegmenter, skal det multiplexes.

Adam Davis
2010-01-16 02:58:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kan tilslutte LCD-skærmen som beskrevet i denne artikel og begynde at teste stifter ved at tilslutte den fælles op til en stift og drevet op til en anden stift. Kortlæg hele LCD-skærmen på denne måde, og du skal snart se, hvilke segmenter der går til hvilke ben.

Et statisk LCD vil have en fælles stift, der styrer alle andre segmenter (skal være let at finde) og en anden stift til hvert segment på skærmen.

Et multiplekset display vil have 2 eller flere fælles stifter, der hver driver et antal segmenter, en hinanden stifter vil køre et par segmenter.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 2.0-licens, den distribueres under.
Loading...