Spørgsmål:
Skifte mellem 5V strømforsyninger?
Zach Hoeken
2009-11-13 07:36:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg designer et kort, der kan drives af enten USB eller en ATX-strømforsyning. De kan begge tilsluttes på samme tid uafhængigt. Jeg vil gerne have, at ATX leverer 5V, hvis den er tilsluttet, men hvis det er muligt, falder tilbage til USB. Chipsene i kredsløbet kører alle ved 5V.

Har du nogen ideer?

Fem svar:
#1
+30
Adam Davis
2009-11-13 11:20:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis du tåler spændingsfaldet, bruger du normalt en diode fra hver forsyning til kredsløbet. På denne måde leveres forsyningerne ikke tilbage til hinanden.

Hvis du ikke kan holde spændingsfaldet, skal du bruge FET'er til at skifte dem ind i kredsløbet ved hjælp af en lille logik for at tænde FET du ønsker baseret på hvilken kombination af forsyninger, der er knyttet.

Men hvis du lige er begyndt inden for elektronik og ikke er sikker på strømforsyningsdesign, skal du gå til dioderne.

Circuit diagram showing two power sources leading into individual diodes (anode side), with the output of the diodes connected together (cathodes)

Hver diode har et spændingsfald, en strømstyrke og en wattforbrug til spredning. Da du tegner fra en USB-port, vil din strøm ikke være over 500 mA, og den strøm med spændingsfaldet er mindre end en watt i strømforsyning, så så længe du vælger strømdioder, skal du have det fint.

Spændingsfaldet for en standard 1N4001-diode ($ 0,30 hver ved Digikey) er ca. 1 V ved 1 A, så udgangen til dit kredsløb ville være 4V. Hvis du ønskede at få et lavere spændingsfald, flyttede du til Schottky-dioden, såsom en 1N5817, som har et fald tættere på 450 mV ved 1 A, så spændingen på udgangssiden ville være 4,55 V. Denne diode er kun nogle få cent mere.

Hvis du dog har brug for nøjagtigt 5 volt til kredsløbet, bliver du nødt til at se på andre skiftemetoder, såsom FET'er. Husk dog, at det bliver dyrere, og næsten alle andre enkle muligheder inkluderer stadig et spændingsfald.

De fleste 5V-enheder og kredsløb fungerer fint ved 4,5V, men tjek bare deres specifikationer nøje og foretag nogle test.

I stedet for 1N5817 kunne [PMEG3020ER] (http://www.nxp.com/documents/data_sheet/PMEG3020ER.pdf) bruges i stedet?Har den en større strømklassificering og lavere spændingsfald (365mA)?Det er også billigt.Er omvendt strøm for stor?
#2
+14
Craig Trader
2009-11-13 10:54:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du skal kunne bruge det samme kredsløb, som en Arduino Duemilanove bruger; du kan få skematisk i PDF eller som Eagle-filer. Arduino-designene er licenseret under en Creative Commons-licens Attribution-ShareAlike 2.5. Her er en beskrivelse af Duemilanoves strømindstillinger:

Arduino Duemilanove kan få strøm via USB-forbindelsen eller med en ekstern strømforsyning. Strømkilden vælges automatisk.

Ekstern (ikke-USB) strøm kan enten komme fra en AC-til-DC-adapter (wall-wart) eller et batteri. Adapteren kan tilsluttes ved at sætte et 2,1 mm center-positivt stik i kortets strømstik. Ledninger fra et batteri kan indsættes i Gnd- og Vin-stifthovedene på POWER-stikket.

Kortet kan fungere ved en ekstern forsyning på 6 til 20 volt. Hvis den leveres med mindre end 7V, kan 5V-stiften dog levere mindre end fem volt, og kortet kan være ustabilt. Hvis du bruger mere end 12V, kan spændingsregulatoren overophedes og beskadige kortet. Det anbefalede interval er 7 til 12 volt.

Power pins er som følger:

  • VIN. Indgangsspændingen til Arduino-kortet, når den bruger en ekstern strømkilde (i modsætning til 5 volt fra USB-forbindelsen eller en anden reguleret strømkilde). Du kan levere spænding gennem denne pin, eller hvis du leverer spænding via strømstikket, kan du få adgang til den via denne pin.

  • 5V. Den regulerede strømforsyning, der bruges til at drive mikrokontrolleren og andre komponenter på kortet. Dette kan enten komme fra VIN via en indbygget regulator eller leveres via USB eller en anden reguleret 5V-forsyning.

  • 3V3. En 3,3 volt forsyning genereret af den indbyggede FTDI-chip. Maksimal strømforbrug er 50 mA.

  • GND. Jordstifter.

ah, desværre er det den rute, jeg gik ned og fungerede ikke for mig ...
Hvad mislykkedes for dig?
Dette er et godt forslag, men det kan være bedre, hvis du forklarede, hvordan nøjagtigt arduino-kortet automatisk vælger strøm i stedet for bare at sige "gå og se på deres skema". Deres skema er ikke så klar, og det er måske ikke indlysende, hvad de forskellige IC'ers funktioner gør med en person, der ikke har brugt dem før (Specifikt LM358D og MC33269D, som ser ud til at være involveret i valg af strømforsyning)
arduino-kredsløbet er designet til at skifte mellem en ekstern spænding> 7V og 5V fra usb. det afhænger af, at den indgående spænding er højere, hvorimod jeg forsøgte at skifte mellem 5V og 5V. jeg endte med at bruge en switch ... heh.
#3
+10
Vineeth
2009-12-02 13:43:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se på ORing MOSFET-controllere som LTC4412 ( http://www.linear.com/pc/productDetail.jsp?navId=H0,C1,C1003,C1142,C1079,P2220 ) og Maxims MAX5079 ( http://www.maxim-ic.com/quick_view2.cfm/qv_pk/4606). Lidt mere kompliceret (og dyrt) at bruge dioder parallelt. Dog vil forsyningsspændingsfaldet og spredningen være minimal.

Hvis du fortsætter med dioderne, skal du huske, at ingen to dioder har nøjagtig samme fremadspænding. Så tolerancerne kan fungere sådan, at kredsløbet drives af USB, selvom ATX er tilsluttet.

#4
+3
Seidleroni
2009-11-13 07:49:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvad du muligvis skal gøre, er at tilslutte USB-strømmen gennem en eller anden form for buffer med en chipvalgtap eller noget. Derefter har du en AND-port, der, hvis den ser 5V fra både USB-strømmen (før bufferchippen) og 5V fra ATX-strømforsyningen, 1 og 1 = 1 (og chipvalg er typisk aktiv lavt, hvilket betyder, at en '1' vil dreje FRA USB-forsyningen).

redigering: Jeg mente ikke bufferchip. Jeg mente at sige noget IC for at 'rense' spændingen fra USB. I virkeligheden enhver chip, du kan bruge til at levere strømmen, og har en chipvalgstift

Dette er ikke en meget god måde at gøre det på. Ting som bufferchips bruges generelt til logik og ikke til strømforsyning. Jeg vedder på, at det ville fungere, men sandsynligvis ikke for mere end noget lille som 50mA eller hvad som helst grænserne for den pågældende chip.
#5
-1
Nick
2015-03-26 02:35:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

du kunne bruge Schottky-dioden og derefter tilføje et 5v step up breakout board for at få spændingstabet tilbage, nej? https://www.sparkfun.com/products/10968

Jeg tror, du har ret, men jeg tror, at det øverste svar allerede sagde det - har du noget at tilføje, der ikke blev nævnt tidligere?
Der er ingen omtale af et breakout board for at genvinde 5v drop.Det var det, jeg tilføjede / spurgte.Jeg er ny med alt dette ... Jeg vil gerne have vejledning selv.
Det er ... faktisk et godt punkt.+1 fra mig.
en MOSFET-switch ville dog være billigere og mindre og mere effektiv
Dette er ikke et godt design, at tilføje endnu en strømforsyning er ret fjollet.Konverteren vil også have noget støj, dette kan være betydeligt, hvis analoge komponenter er involveret.


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 2.0-licens, den distribueres under.
Loading...