Spørgsmål:
God bog til ikke-begynder firmwareudvikling
Seidleroni
2009-11-24 08:19:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg arbejder meget med firmware på mit job, men jeg leder efter mere avancerede bøger om emnet. Ting kan ikke lide det grundlæggende i "hvad der er en afbrydelse". Jeg læser O'Reilly-bogen om indbygget systemudvikling, som er OK, men ikke avanceret nok. For eksempel er det sjældent, at bøger diskuterer ting som Flash-sider (som virkelig kan være nyttige), hvordan man placerer en sektion med kode i et bestemt hukommelsesområde.

Måske noget med nogle tip og tricks. Jeg laver primært PIC-programmering.

Syv svar:
#1
+15
Clint Lawrence
2009-11-24 17:33:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jack Ganssles Firmware-håndbogen har nogle gode stykker. Bedst af alt kan du finde mange af de gode dele fra bogen (og mere) på hans websted.

Dejligt link, har haft mine første 10 minutters læsning.
Gør det til de første par dage af læsning. Fremragende forfatter og ingeniør.
Han har også en god kursus.
Jeg har hørt om hans kursus, men min virksomhed har mindre end 10 ansatte og kun tre firmwaregutter, ikke muligt. Min skole er bare tæt på penge uden en stor nok firmwareafdeling.
#2
+6
Kortuk
2009-11-24 14:07:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg ville ønske, jeg havde et godt forslag, jeg vil se tråden i håb om, at en god bog dukker op.

Som en side ikke, er manualen, der følger med din compiler, en af ​​de vigtigste bøger, du kan læse. Generelt er det her, du lærer det nitty-gritty at placere kode i bestemte områder.

At lære om, hvordan man bruger flash på et grundlæggende niveau, som hvad siderne er, kan du lære af databladet. Hvis du har brug for at lære mere avancerede emner, antager jeg, at det er den rigtige vej at kigge efter en god bog.

Jeg vil fortælle dig, at der er en meget meget stor mængde undervisningsmateriale på mikrochips websted. De fleste mikrocomputerwebsteder lægger meget materiale op for at hjælpe nye brugere med at lære deres system.

Nogen nedstemte mig, hvis de kunne fortælle mig, hvorfor jeg kunne prøve at forbedre min udstationeringstilstand.
+1 - Jeg synes, du gjorde et godt stykke arbejde med at tale om steder, som folk har tendens til at ignorere på grund af Google-syndrom.
@Kortuk - sandsynligvis fordi dit "svar" ikke svarede på noget. Din tekst ville være perfekt egnet til en kommentar til spørgsmålet.
@trygvis, dette er fra et SE 1.0-sted, og da jeg lige blev involveret i stedet. Jeg vidste ikke bedre på det tidspunkt. Jeg håber du fik en latter ud af det.
@Kortuk, hehe. Jeg ville bare besvare spørgsmålet til fremtidig reference, da spørgsmålet er godt (og populært!).
@trygvis, Ingen bekymringer. En moderator vænner sig til at få at vide, at han er forkert, når jeg tager fejl, fortæller alle mig.
#3
+3
Thirsty
2010-07-14 07:00:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg kan godt lide "Praktisk UML-statecharts i C / C ++, anden udgave: Event-Driven Programming for Embedded Systems" af Miro Samek. Den forrige udgave blev kaldt "Praktiske statecharts i C / C ++: Quantum Programming for Embedded Systems." Jeg læste den forrige udgave af denne bogomslag for at dække, og på nogle måder foretrækker jeg den udgave, fordi den var mere C ++ baseret. Den seneste udgave er mere C-baseret, hvilket giver mening til indlejret udvikling, fordi selv de mindste mikroer har en C-compiler. Vær ikke bange for UML-delen. Den vigtige ting at lære er, hvordan man bruger statsmaskiner til at gøre din kode mere robust og pålidelig. UML er kun en måde at udtrykke en statsmaskine på, og den nødvendige delmængde af UML er meget minimal.

Jeg udstationerede denne anbefaling. Miro Sameks websted: http://www.state-machine.com
#4
+2
tcrosley
2010-04-24 04:37:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Til 16-bit PIC'erne anbefaler jeg "Microcontrollers: From Assembly Language to C Using the PIC24 Bit Family" af R. Reese, J. Bruce og B. Jones, ISBN 978-1584505839. Det har meget hardware (inklusive skemaer) blandet med firmwarediskussionerne og er ikke bare en genopvaskning af datablad.

Hvis du bruger en af ​​de nyere 8-bit PIC'er (PIC18F-familien), følgende bog ser ret godt ud: "Advanced PIC Microcontroller Projects in C: From USB to RTOS with the PIC 18F Series" af D. Ibrahim, ISBN 978-1584503781. Den har jeg dog ikke selv. Begge bøger er ganske nyere (udgivet i 2008).

- Tom

#5
+2
pingswept
2010-04-24 08:26:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Linkers and Loaders af John R. Levine (ISBN 1-55860-496-0) er ganske god. Det handler om de lave detaljer i hukommelse, kodeflytning, symbolhåndtering og lignende, men ikke udelukkende til integreret udvikling. Alligevel er det den bedste bog om sådanne detaljer på lavt niveau, som jeg kender til. På dette tidspunkt kan det være lidt dateret - jeg tror for eksempel ikke, at det har noget med moderne Flash-filsystemer.

#6
+2
Wouter Simons
2010-07-14 17:31:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

For ARM-chips har jeg lært meget af: ARM System-on-chip-arkitektur af Steve Furber

Det er en velskrevet bog med en masse teknisk baggrund og vil sandsynligvis være nyttigt, selvom du arbejder på andre arkitekturer.

Jeg havde en PIC32-bog, der er ok og fokuserer på PIC: Programmering af 32 bit mikrocontrollere i CDenne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 2.0-licens, den distribueres under.
Loading...