Spørgsmål:
DSP-anbefaling for begyndere
Dominik
2009-10-31 20:02:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg overvejer et projekt, der involverer en rimelig andel af digital signalbehandling. Så vidt jeg ved, er den bedste type IC, der passer til dette, de digitale signalprocessorer. Jeg har aldrig arbejdet med dem før - kan du anbefale mig en model, der er enkel nok til begyndere? Projektet involverer filtrering af hi-fi digital lyd (44100Hz, 16 bit stereo) på flere måder.

Har jeg også brug for en ekstra uC til for eksempel at styre en brugergrænseflade med et LCD-panel og nogle knapper, eller kan DSP håndtere dette sammen med sin signalbehandlingsopgave?

Ni svar:
#1
+14
Senator Penguin
2009-11-02 02:07:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

dsPIC30F-linjen med mikrokontrollere fra Microchip er fremragende indledende DSP'er. De er programmeret i C eller samling på samme måde som andre PIC'er, men inkluderer DSP-biblioteker, der hjælper med filtrering osv. De har alle de nødvendige perifere enheder til de fleste projekter (ADC, DAC, seriel kommunikation, timere, listen fortsætter og på). De er ret billige (ikke mere end $ 10), kan samples i gennemgående emballage og kan programmeres med standard PIC-programmører og debuggere.

#2
+11
Scott Murphy
2009-10-31 21:37:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Et par gode begyndelses-DSP'er er C5505 DSP fra TI og C6713 også fra TI. Jeg kan godt lide den første årsag, det er kun $ 55,00, og jeg kan lide den anden, fordi der er hele bøger skrevet rundt om chippen (Digital signalbehandling og applikationer med C6713 og C6416 DSK) De fleste DSP-evalueringskort har indbygget understøttelse af LCD'er.

Ti er også kommet med nogle pæne devkits igen http://processors.wiki.ti.com/index.php?title=Ezdsp
#3
+8
Adam Shea
2009-11-03 07:56:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis du går med en af ​​dsPIC-delene, kan du have både grænseflade og behandling i en (de store MCU'er til generelle formål er også). De kommer i SOIC- og DIP-pakker, hvilket gør prototyping let, og nogle af dsPIC 33-serien har næsten alle deres stifter, der kan kortlægges, hvilket gør routing af et kort til en leg.

Hardware er fantastisk, men udviklingsværktøjerne fra Microchip er FANTASTISKE.
Vi regnede dette ud fra den sidste kommentar, du forlod. :)
#4
+8
Larry
2009-11-06 07:53:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se Analoge enheder DSP-side.

Og gratis udviklingsværktøjer.

Ingen programmering krævet, bare træk og slip GUI-objekter.

Dev-værktøjerne er gratis som i øl, ikke som i frihed. Drag-n-drop-programmering er heller ikke automatisk en god ting - nogle af os foretrækker den gammeldags metode og har god grund til det! Når det er sagt, har AD gode DSP'er. Jeg har set deres SigmaDSP'er bruges til støjfjernelse og digitalisering i bilmikrofoner med god succes, men de har flere linjer til forskellige markeder.
Bemærk, at dette er prøvebaserede processorer, der ikke kan udføre blokbaserede operationer som FFT. http://www.dsprelated.com/showmessage/131569/1.php
#5
+6
Mark
2010-06-30 21:56:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

du har virkelig, virkelig ikke brug for en DSP til at foretage selv avanceret lydfiltrering på et 44,1 kHz 16-bit stereosignal.

En ARM-kerne vil være fint for filtrering og kørsel af LCD / knapper.

Jeg vil bare gribe et beagleboard, kaste RT linux på det og have det. Hvis du bliver virkelig desperat efter ydeevne, er der også en TI 64x + DSP ombord på SoC.

Der er meget få applikationer, som en DSP er nødvendig for i dag, især i lydverdenen. Hvis du havde at gøre med 32 kanaler med 192 khz 24 bit lyd, der er latens kritisk, skal du gå til DSP. Men hvad du arbejder med ligger inden for moderne mikrokontrollers muligheder.

#6
+5
endolith
2009-11-14 08:50:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg leder efter den samme ting. Denne tråd har nogle forslag.

Der er også TIs TAS3202 System-on-a-Chip, som synes at have alt, hvad du har brug for til filtrering af stereolyd. Konvertere og alt er indbygget. Selve chippen er omkring $ 5, men eval boardet er omkring $ 500 . Sheesh.

(Du kan få en enkelt TAS3204 for omkring $ 10. TAS3202 Jeg kan ikke engang finde i små mængder.)

Der er også AK7742, som har en meget praktisk GUI, men du skal købe eval board.

Jeg vil meget gerne finde en dedikeret hobbyist open source DSP-kort som BASIC Stamp, Arduino, Chameleon osv.

For at lære de høje niveauer af DSP skal du dog starte med din computer ved hjælp af værktøjer som MATLAB eller dets gratis kloner Scilab, Octave, Freemat osv. for at udføre simuleringer. Jeg har spillet meget med SciPy meget for nylig. På den måde kan du lære de teoretiske ting uden at blive forstyrret af implementeringsoplysningerne.

+1 MATLAB-forslag. Det er meget bedre at få det til at fungere i MATLAB, før du porterer det til en egentlig DSP.
#7
+1
Craig Trader
2009-11-03 00:49:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

For at besvare den anden del af dit spørgsmål, ja, har du sandsynligvis brug for en mikrocontroller til generelle formål til at håndtere din brugergrænseflade. DSP'er er dedikerede processorer: de gør en ting meget godt (signalbehandling), men gør ikke andet.

??? i disse dage har DSP'er og mikrokontrollere ikke meget forskel mellem dem. de er optimeret til højtydende DSP-behandling, ja, men ingen grund til at du ikke kan gøre ting til almindelige formål, medmindre du har brug for en masse hukommelse, og selv da skal du bare finde en DSP med en ekstern data / adressebus.
Det eneste, en DSP har, at en uC ikke i disse dage er cirkulære adresseringstilstande. Bortset fra det er de dybest set den samme ting. Måske har en typisk uC flere I / O- og DMA-kanaler, men Analog Devices Blackfin-familien gør det også til en temmelig forældet antagelse.
Der kan være nogle risici involveret i tilføjelse af tilfældige funktioner til belastningen på dsp, men de skal være i stand til grænseflade til generelle formål, såsom skærme / knapper / kommunikationslinjer.
#8
+1
zklapow
2009-11-16 06:19:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kan også bruge et BeagleBoard, der kun er tilgængeligt for $ 150 fra sparkfun

Problemet med Beagleboard er, at du ikke får adgang til digital lyd I / O. De D / A-konvertere er tilsluttet. Russ White på Twisted Pear Audio har hacket det til at arbejde sammen med Buffalo D / A'erne, men jeg får at vide, at det ikke er så let.
#9
  0
XTL
2010-06-30 18:48:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

To alternative muligheder kan også være værd at se på:

Mikrocontrollere med blandede signalegenskaber som MSP430. 44k * 2 * 2 er mange eksempler, så du har muligvis ikke meget tid til at behandle dem på de hastigheder, disse kører i.

Standalone PC, PDA eller sådan. Du får sandsynligvis mere eller mindre HI-FI (og kan opgraderes) AD / DA og lyd ting indbygget og vil have massiv cpu power plus display kapacitet. God dev-software er ofte gratis, og hardware kan være billig eller endda gratis. Forsinkelser kan dog være høje, og du bliver nødt til at arbejde med en stor strøm-sulten ineffektiv maskine.

Problemet med dette er, at omkostningerne ved det kørende operativsystem vil dræbe næsten enhver form for applikation. Strømforbrug er ikke i nogen sammenhæng med hvad du finder ved hjælp af en form for DSP. Kort sagt fungerer det, men den enkeltstående pc-indstilling er meget ineffektiv.


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 2.0-licens, den distribueres under.
Loading...