Spørgsmål:
Stencilåbninger
ajs410
2010-04-22 01:14:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Når du bestiller en desktop-stencil til nedlægning af loddepasta, er der mulighed for at specificere stencils blænde. Rektangulær, hjemmeplade, trapezformet ... hvad er forskellen mellem dem? Er der en, der foretrækkes til håndpopulerende overflademonteringsdele?

To svar:
pingswept
2010-04-22 01:27:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis du vælger rektangulær, kommer stencilen tilbage med nøjagtig den geometri, du har angivet i dine Gerber-filer. Hvis du angiver "hjemmeplade", krymper producenten puderne med 10% eller deromkring, men gør puderne 5-sidede, hvilket forbedrer loddens succesrate i automatiseret papfyldning. Jeg har ikke hørt om trapezformede puder før, men jeg antager, at det er en lignende tweak for at forbedre loddeevne. Den største forbedring, du kan gøre, er at få adgang til et stereomikroskop til lodning. Det gør en kæmpe forskel. Du vil sandsynligvis opdage, at den begrænsende faktor for din loddeevne ikke er din hånd-øje-koordination, men din vision. Naturligvis forbedrer et mikroskop din vision væsentligt.

Opdatering: Jeg løb lige ind i dette i dag - "trapezformet" henviser ikke til stencilhulets fodaftryk. Det refererer til at tilføje en hældning til snittet, så hvis du skulle se på stencilen fra siden, ville du se en trapez. "Laserskæringsåbninger med trapezformede vægge og også afrunding af hjørner giver bedre frigørelse af pasta," ifølge et datablad fra Texas Instruments.

Faktisk placerer vi komponenterne i hånden, men kører dem derefter gennem en ordentlig SMT-reflow-ovn. Vi har bemærket, at nogle komponenter med en fin tonehøjde er tilbøjelige til at bygge bro, så jeg er nysgerrig efter, om den reducerede padstørrelse også ville reducere brobygningen.
Leon Heller
2010-04-22 01:45:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Trapezformet betyder, at kanterne på stencilåbningerne har en hældning. Dette forbedrer loddemassefordelingen.

Ja - for at være specifikt er tværsnittet af hullet trapezformet (dvs. hullet er større i bunden). Dette gør, at pastaen lettere kan frigøres fra stencilen.


Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 2.0-licens, den distribueres under.
Loading...