Spørgsmål:
Hvad er en god mikrokontroller til Ethernet-applikationer?
Robert
2009-11-10 00:53:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvad er en god mikrocontroller til udførelse af Ethernet-applikationer? Eller har jeg bare brug for et godt Ethernet-bibliotek for at oprette forbindelse til et Ethernet MAC / PHY?

Kan du fortælle os, hvilken løsning du gik med, og din erfaring med den?
Jeg bruger i øjeblikket PIC18F97J60-serien og PIC32 med en ENCxxx.Det fungerer OK.Den største gotcha er, at den kun har op til SSLv3.0, som Firefox og Chrome lige har droppet.Microchip har understøttelse af mange andre protokoller, som jeg bruger: FTP, TFTP, SNTP, SNMP.
Godt at høre - også SSL-begrænsningen er god at vide, men det ser ud til, at alle de "robuste" TLS-implementeringer generelt ikke er gratis.Tak fordi du delte!
Tyve svar:
#1
+29
spiffed
2009-11-11 18:08:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Microchips PIC18'er med indbygget ethernet er fremragende til dette, bare tilføj en magjack (eller et andet stik med indbygget magnetik) og download deres TCP / IP-stak. Du pinger ting på ingen tid. For mere grunt har PIC24 og PIC32 også TCP / IP-stakke designet til at køre med en af ​​de SPI Ethernet MAC / PHY-dele, de tilbyder (ENC624J600 eller ENC628J60).

ST forbedrede også for nylig deres ARM Cortex-baserede STM32-linje til at inkludere on-chip-Ethernet, men du skal bruge en ekstern PHY og magnetik. Det er en mulighed, hvis du allerede kigger på PIC32.

Jeg har haft problemer med Microchip-netværksstakken, så jeg skrev min egen og gjorde den tilgængelig gratis med kildekode på http://www.embedinc.com/pic/dload.htm i udgivelsen af ​​PIC-udviklingsværktøjer. Du er nødt til at omfavne konceptet med vores PIC-udviklingsmiljø (også gratis), men det er alligevel en god idé. Efter installation skal du kigge efter filer med "net" i deres navne i SOURCE> PIC-biblioteket.
#2
+20
Clinton Blackmore
2009-11-10 02:43:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Med hensyn til at have en TCP / IP-stak er der tre projekter, du skal se på:

Contiki er et open source, meget bærbart, multi-tasking operativsystem til hukommelseseffektive netværksindlejrede systemer og trådløse sensornetværk. Contiki er blevet brugt er en række projekter, såsom brandtunnelovervågning af vejtunnel, detektion af indtrængen, vandovervågning i Østersøen og i overvågningsnetværk.

Contiki er designet til mikrocontrollere med små mængder hukommelse. En typisk Contiki-konfiguration er 2 kilobyte RAM og 40 kilobyte ROM.

open source uIP TCP / IP stack giver TCP / IP-forbindelse til små indlejrede 8-bit mikrocontrollere med vedligeholdt interoperabilitet og overholdelse af RFC-standarder.

#3
+17
davr
2009-11-10 01:43:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Generelt er Ethernet ikke indbygget i mikrocontrollere. Først har du brug for et stik, der kan konvertere Ethernet-signaler til signaler, der læses af en mikrokontroller (dette kaldes generelt 'magnetik'). Derefter har du brug for en TCP / IP-stak, og derudover har du brug for DHCP, DNS og de andre protokoller, du vil bruge. Så den egentlige mikrokontroller, du bruger, betyder ikke meget. Hvis du får noget meget magtfuldt som en ARM med Linux, der kører på det, ville det være meget simpelt at udvikle til det, næsten det samme som at skrive et netværksapplikation, der kører på en stationær pc, der kører Linux. Eller du kan gå med noget mindre magtfuldt & billigere som en AVR eller PIC.

Ethernet og TCP / IP kan være ret komplekse, hvis du vil implementere en hel TCP / IP-stak i software. En almindelig løsning er at bruge noget som Wiznets W5100-chip, der håndterer alle TCP / IP-ting på lavt niveau til dig. Du kan købe det i et foruddefineret modul, der inkluderer Ethernet-stikket og alt til ret billigt, omkring $ 20 for WIZ812MJ-modulet. Du kan kommunikere med det kun ved hjælp af SPI, så det tager ikke mange I / O-ben på din mikrocontroller.

Lantronix leverer også nogle mere kraftfulde moduler, der ser endnu enklere ud at bruge, men de er lidt dyrere ($ 50 - $ 100 afhængigt af modellen). Se f.eks. Deres XPort.

Jeg ville * elske * at se en velrenommeret reference til udtrykket "magnetik", som jeg aldrig har hørt om det.
@Andrew Jeg kender ikke nogen teknisk ordbog, der har den. Googling vil finde forskellige referencer. Det er netop det, jeg har set det henvist til. Grundlæggende er pointen med dem at isolere dit kredsløb fra de andre enheder, der er tilsluttet det via ethernet. Svarende til hvordan MIDI bruger optisk isolering.
Jeg får omkring en halv million flere resultater for "ethernet isolator" end "ethernet magnetics", men jeg forstår, hvad du mener nu.
Der er en diskussion om oprindelsen og brugen af ​​udtrykket på dette Hack A Day-indlæg om [kapacitiv kobling] (http://hackaday.com/2010/10/26/ethernet-connection-using-capacitive-coupling/).
Jeg kiggede bare på et Ethernet-transceiver-datablad (LAN8720A fra Microchip), og dette afsnit omtales forskelligt som 'Mag' og 'Transformer'.
#4
+11
stevenvh
2011-07-14 12:58:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ARM'er er dagens mikrocontrollere, og NXP har et bredt udvalg af dem. Denne webside viser bogstaveligt talt for mange Ethernet-controllere til at nævne alle her fra denne dato (2011-07-13):

17 ARM7-enheder
2 ARM9-enheder
16 Cortex-M3-enheder

rediger
Jeg flyttede ARM-fordelingsdiskussionen til dette svar.

hvilke fordele giver armlinjen. Jeg ser mange andre svar, der har brug for flere detaljer, den vigtige del er, at du giver en grund til, at linjen mere end bare et link til linjen med controllere. Jeg giver dig kun denne feedback, fordi du er for produktiv af en bruger til ikke at give de bedst mulige svar!
@Kortuk - Åh, det er bare fantastisk! Ikke kun ønsker de mange svar, nu skal de også være de bedste! ;-)
#5
+6
Leon Heller
2010-03-27 12:20:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

XMOS XC-2 kit er en interessant måde at gøre det på. Alt sker i software bortset fra PHY. Softwaren skal køre på $ 7,50 XS1-L1-chip.

mand du får mig til at interessere mig for XMOS-produkter. Jeg bliver nødt til at prøve meget hårdt for at modstå at hente det udviklingssæt. Ved du, om der er en RTOS tilgængelig til det?
Det behøver ikke rigtig en RTOS på grund af hardwaretrådene. Når det er sagt, arbejder en eller to mennesker på en.
XMOS laver også en version med * to * Ethernet-stik. Det er beregnet til bit LED-skilte, men jeg kan ikke se, hvorfor du ikke kunne gøre andre ting. Rul din egen router! http://www.xmos.com/products/development-kits/xc-3-led-tile-kit
#6
+5
Amos
2009-11-10 03:36:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mikrochip har et antal Pic-mikrocontrollere med indbygget Ethernet-kapacitet, der er en liste her. De har også en række sider vedrørende designløsninger til ethernet og deres produkter her, som også indeholder detaljer om deres fulde TCP / IP-stak (med integreret MAC og PHY).

Håber det hjælper.

#7
+4
Toby Jaffey
2010-03-27 05:03:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Masser af TI Luminary microcontrollers (ARM Cortex-M3) har et indbygget Ethernet MAC. Det har brug for en ekstern krystal og ethernet PHY (stik + magnetik).

GCC og openOCD (JTAG blinkende / debugging) understøtter dem godt, og de er ret billige i mængde.

De har også billige hardware-enheder ...

http://uk.farnell.com/luminary-micro/ekt-lm3s811/kit-eval-lm3s811-code-red/dp/1712254

#8
+4
JohnC
2009-11-10 01:46:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det afhænger af, hvad du vil gøre med det. Det vigtigste at passe på er mængden af ​​RAM (kan begrænse individuel beskedstørrelse), og hvis du vil betjene websider, så er mængden af ​​lagerplads til rådighed til det. Jeg bruger en Arduino Duemilanova http: // www. arduino.cc/ - ATMega328 mikrocontroller, 2Kbytes RAM. Du kan tilslutte et SD-kort, hvis du vil have betydelig lagerplads. Ethernet-skjoldet understøtter op til 4 samtidige sessioner. Forvent ikke at være i stand til at betjene komplekse sider, men fungerer fint ved at uploade til Pachube, twitter osv.

For en mere kraftfuld løsning, se Marvell Plug

#9
+4
avra
2011-07-14 14:24:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Netduino plus er en god mikrocontroller på 60 $ til Ethernet-applikationer. Det kan også acceptere de fleste Arduino-skjolde, hvis det er nødvendigt.

#10
+4
SimonBarker
2011-08-21 19:59:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Afhængigt af hvor let du vil gøre dit liv, vil jeg anbefale at bruge et MBED og købe et magjack- og ethernet breakout-kort (se sparkfun) til tilslutning af kablet og håndtering af signalbehandlingen . Den understøttende model er indbygget NXP LPC1768.

Det lykkedes mig at få et mbed til at sende data til min eksterne server (dvs. over internettet) på cirka 2 timer fra en stående start.

#11
+3
Erik
2009-11-10 16:24:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg vil foreslå at bruge ENC28J60 sammen med en af ​​de pic 18 mikro-controllere, fordi mikrochip tilbyder en TCP / IP-stak til denne kombination, og der skal være masser af information tilgængelig via google om implementering af dette.

#12
+3
mba7
2009-11-10 17:18:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har prøvet mikrochipstakken med picdem.net 2-udviklingskortet, og jeg var slet ikke tilfreds, den er ikke optimeret og ikke veldokumenteret.

Jeg tror, ​​at den bedste løsning på markedet nu er Wiznet, der har den første Ethernet-baserede TCP / IP-hardwarechip, der sparer meget tid og giver dig mere effektivitet

Dette link giver alle tilgængelige løsninger og sammenlign dem:

http://retired.beyondlogic.org/etherip/ip.htm

Hvilket glimrende overblik.
Jeg har også haft dårlige erfaringer med Microchip-netværksstakken, så jeg skrev min egen. Det er inkluderet i udgivelsen af ​​PIC-udviklingsværktøjer på [url] http://www.embedinc.com/pic/dload.htm [/ url]. Den kører på en PIC 18, kan drive den eksterne ENC28J60 eller den interne MAC / PHY, er godt kommenteret, let konfigurerbar og blev designet til lavt fodaftryk.
#13
+3
Achim
2009-11-10 11:46:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Der er mange projekter, der bruger ENC28J60 og ATMEL Cips. De fleste af dem er veldokumenterede og bruger C eller BASCOM. Du kan også købe komplette sæt til at begynde med. Jeg ejer selv sådan et sæt og lærte meget om programmeringen fra fora.

#14
+3
CH2048
2009-11-12 08:49:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

checkout tuxgraphics for en god løsning.

Brug af en AVR-mikro med en Microchip MAC / PHY? Hvad er det næste? Katte og hunde der bor sammen? :)
Jeg har en af ​​disse - det fungerer godt. Leveres som et sæt med alle overflademonterede dele præ-loddet. uIP-kilder og Ethernet-driver følger med det.
#15
+3
Heavy Sixer
2011-07-14 16:24:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

nanoden er open source og afsendes kun £ 22 / $ 40. Jeg har lige købt to til energi- / miljøovervågning i hjemmet via pachube.

30 sekunders tonehøjde fra webstedet:

Nanode er et open source Arduino-lignende kort, der har indbygget internetforbindelse. Den opretter forbindelse til en række trådløse, kabelforbundne og Ethernet-grænseflader. Det giver dig mulighed for at udvikle webbaserede sensor- og kontrolsystemer - hvilket giver dig internetadgang til seks analoge sensorlinjer og seks digitale I / O-linjer. Det er et let byggesæt-kit. Nanode blev designet med hacking i tankerne.

#16
+3
Suboptimus
2011-08-21 03:26:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg er sent til festen her, men jeg anbefaler TI Stellaris EK-LM3S6965. Det er en ARM Cortex M3-del med indbygget Ethernet-controller inklusive PHY. Til prototyping brugte jeg deres evalueringssæt, som har et Ethernet-stik, lille OLED-skærm (fantastisk til debugging og barebones UI), SD-kortslot, højttaler, knapper, LED'er og breakouts til ledningsføring af ting op til mikros perifere enheder. Du beskrev ikke din ansøgning (dvs. søger at producere titusinder af noget eller et engangs hobbyprojekt), men prisfastsættelse er rimelig (~ $ 70 for dev-tavlen, $ 12-15 i små mængder for kun chips) , de kommer med et OK sæt udviklingsbiblioteker, hvis du vil lave din egen firmware, eller det kan køre FreeRTOS (krævet en lille smule portering på grund af mindre hardwareomdrejninger mellem min kortrevision og tingene i FreeRTOS distro) og eLua. Du kan bruge enten uIP eller lwIP til TCP / IP.

Sammenlignet med populære hobbyartikler som AVR / Arduino og PIC er Cortex M3 en 32-bit del, kører ved 50 MHz, 6965 har en masse I / O-funktioner, IMO for pengene, det er bare forbløffende, hvor meget computerkraft, og hvor mange funktioner du kan få ud af noget så lille og billigt. Det er dog ret rå på udviklingssiden, og du skal kende C (godt, medmindre du kører eLua). Jeg er softwareudvikler i handel og udfører min ARM-udvikling på en Mac, så jeg er ikke bange for skræmmende / ubelejlige opsætninger af værktøjskæder og brugte Make + arm-eabi-gcc + OpenOCD til fejlfinding, men hvis du er en Windows-fyr måske er Code Composer Studio-pakken en god indsats. Jeg brugte TIs Code Composer IDE til et sjovt MSP430 eksperimentelt projekt, og det var fint for mig og havde en lettere arbejdsgang end min OSX / ARM-opsætning. De har omkring et halvt dusin bordbundter med forskellige udviklingsværktøjer, så du kan vælge din gift.

Fuldstændig afsløring, jeg har faktisk ikke designet et printkort omkring denne chip, der brugte Ethernet-controlleren, men jeg lavede et kort, der ikke brugte Ethernet og havde en god oplevelse med det, og jeg har bygget Ethernet- aktiverede projekter ved hjælp af evalueringskortet.

Tjek evalueringskortet / værktøjsgrupperne her

UPDATE Sep 2013

Disse dele synes ikke længere at blive anbefalet til nye designs. Der synes ikke at være nogen åbenlyse udskiftninger.

UPDATE Nov 2013

Der er nu en TM4C129XNCZAD, som nominelt er en erstatning for ovenstående del - den har indbygget MAC + PHY, omend ikke pin-kompatibel - men mange mennesker er tilbageholdende med at bruge den efter problemerne / forvirringen over LM3S tidlige livs ophør / tilgængelighed.

#17
+2
JosephH
2013-11-13 19:09:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det er måske ikke 100%, hvad dette spørgsmål stilles, men for projekter, hvor produktionen kører, er ret lille, er jeg begyndt at se folk indlejre forudbyggede brædder som hindbær pi. Dette har mange fordele:

  1. Prisen er ikke for meget mere end en af ​​de højere ende CPU'er med ethernet (i det mindste for lave volumener), og du springer en hel masse design / test / tag spørgsmål op.
  2. Hindbær PI er allerede CE / EMC testet, så det skærer en hel masse usikkerhed ud (ellers kan ethernet & hurtige ure smide en masse EMC-problemer). Du skal stadig teste dit slutprodukt, men i det mindste er der et helt område, der virkelig ikke burde forårsage en fejl.
  3. Du får meget mere grunt og en ordentlig TCP / IP-stak af serverkvalitet, hvis du brug linux osv. - ingen af ​​disse ting "kun en aktiv forbindelse tilladt" type ting!

Som jeg siger, er det ikke for alle, men for nogle projekter kan det passe godt.

Der er et par muligheder med hensyn til det nøjagtige kort, der bruges omkring:

  1. Hindbær PI
  2. Beaglebone black - har flash ombord
  3. STM32F4DISCOVERY med udvidelseskort
#18
+2
Flanker
2015-09-24 21:52:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kan bruge næsten enhver MCU med Wiznet W5500 indlejret MAC + PHY controller, den drives af SPI. Fordelene er: den har indbygget netværksstak, Tx / Rx-buffere, kræver minimum MCU-ben, forenklet programmering.

Jeg har lige fundet en anden interessant mulighed - AX88796C fra ASIX, det har også både MAC + PHY , 10 \ 100Mbps Ethernet og op til 40MHz SPI-interface, så det ser godt ud til enhver ARM-baseret MCU .

OPDATERING: Netduino 3 bruger allerede denne chip, her er interessante detaljer:

http://forums.netduino.com/ index.php? / topic / 12117-deep-dive-on-asix-ax88796c-netduino-3-ethernets-fancy-new-networking-chip /

#19
+1
PacEE
2015-01-21 16:01:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis du har nogen erfaring med firmware, vil jeg anbefale STM32F4Discovery-kortet med STM32F4DIS-EXT-kortet. Jeg brugte dette for nylig til at oprette en konfigurationswebside til min enhed, og det var ret let. Der er et lwIP-eksempelprojekt tilgængeligt online, og hvis du googler "makefsdata", finder du en masse information om, hvordan du genererer de nødvendige filer til dine egne HTML-filer. Send en besked til mig, hvis du har brug for mere information.

#20
+1
Xen
2015-03-15 17:57:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg kan godt lide (25 EUR) Openpicus FlyportPro ethernet-modul til dette formål. Tilføj blot et Ethernet-stik med magnetik, og opret din firmware ved hjælp af deres TCP / IP-stak. De har også en TLS-implementering:

http://blog.openpicus.com/2014/12/idepro-2-9-0-bye-ssl-welcome-tls.html

Jeg lavede et projekt ved hjælp af det 'klassiske' Flyport ethernet, og det har hidtil været bunnsolid.Denne spørgsmål og svar blev automatisk oversat fra det engelske sprog.Det originale indhold er tilgængeligt på stackexchange, som vi takker for den cc by-sa 2.0-licens, den distribueres under.
Loading...